Lars Wennerholm, Svenska bandyförbundet och Pia Velander, VD HGB Backstrand AB Foto: Gert Holmér

HGB Backstrand AB ny Arenapartner - Affärsnätverket utökar ytterligare

Svenska Bandyförbundets Anläggningskommitté säger välkommen HGB Backstrand AB - det senaste företaget som har valt att bli Arenapartner, det vill säga partner i det affärsnätverk med företag som bygger, underhåller och utvecklar arenor för bandy.

HGB Backstrand AB tillverkar högkvalitativa sportmattor till idrottsvärlden och grundades av Gunnar Backstrand redan 1967. HGB har 10-talet anställda och all produktion sker på Hisingen i Göteborg. Materialet är polyeten och polyetenskum och ytan är plastbehandlad väv som tål kyla.

– Jag ser fram emot ett samarbete med bandysporten, säger Pia Velander, VD på HGB Backastrand AB, när vi når henne på telefon, och hon berättar att hon är strålande glad över att vara medlem i familjen Arenapartner.

    Från brottning till bandy

    Från början var idrottsmattor för gymnastik och brottning volymprodukter. HGB har tillexempel exporterat brottarmattor till hela 80 länder och fyra OS. Sortimentet har sedan utökats med vadderade skyddsmattor och uppblåsbara skyddskuddar för väggar och pelare i idrottshallar. Produkterna används mer och mer för skridskor och bandy. De anpassas och skräddarsys i olika storlekar efter kundernas behov. I Tingvalla Isstadion i Karlstad är till exempel formatet 80 cm tjockt, 1 meter brett och 2 meter högt. Utöver att företagets produkter finns i Karlstad, hittar man även produkter från HGB i skridsko- och bandyhallarna i Åby-Tjureda, Trollhättan och Ruddalen i Göteborg.

    Med nytillskottet HGB Backstrand AB består Arenapartners i nuläget av 13 företag.

    Är du nyfiken på HGB Backstrand AB och deras produkter? Kontakta lars.wennerholm@svenskbandy.se

    Turnering- och eventkalender

    2024

    Mars

    15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

    21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

    22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

    2025

    Mars

    25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






    #älskabandy

    Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
    Facebook Instagram

    Sponsorer