Foto: Hanna Maxstad

Anläggning

Svenska Bandyförbundets anläggningskommitté jobbar aktivt för att stötta klubbar och orter som arbetar för att få konstfrysta bandybanor och hallar.

I dagsläget går det att bygg hallar med stora energivinster. Det är bland annat hallarna i Katrineholm och Söderhamn utmärkta exempel på.

I Katrineholm genererade den tidigare utomhusanläggningen is i cirka fyra månader. Men den nya bandyhallens energisystem kan klubben ha is året runt till lägre energikostnad. De har byggt en ”kylbox” och slipper påverkan av yttre faktorer, vind, sol, regn med mera.

All värme som flyttas bort ifrån hallen återvinns och distribueras till områdets alla byggnader där det finns värmebehov. Finns det därefter fortfarande värme kvar så distribueras det vidare till ett geoenergilager, som man kan hämta ifrån vid behov.

Bara i november och december 2020 gick det åt cirka 40 procent mindre el för att göra is jämfört med att göra is utomhus, jämfört med motsvarande period utomhus året innan.

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer