Foto: Göran Erlandsson

IFK Rättvik tackar nej till plats i Elitserien Dam

IFK Rättviks damlag tackar nej till spel i Elitserien Dam inför kommande säsong. Anledningen är att spelarna inte är redo eller villiga att ta steget, enligt Dan Hjelm, sportchef i IFK Rättvik. Laget erbjöds en plats i Elitserien efter att Skutskärs IF avstått sin plats på grund av spelarbrist.

Det var i februari i år som Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté, med stöd från en övervägande majoritet av elitklubbarna, beslutade att utöka Elitserien Dam från åtta till tio lag. Från Damallsvenskan Norra, i enlighet med den gångna säsongens tabell, anslöt Uppsala BoIS och från Damallsvenskan Södra anslöt Sunvära SK.

I augusti meddelade dock Skutskärs IF att klubben lämnar sin plats i ligan med omedelbar verkan på grund av spelarbrist. Erbjudandet om deltagande i Elitserien gick då till IFK Rättvik, som nu alltså tackat nej.

– Spelarna vill inte spela i Elitserien just nu. Vi har ett ungt lag som vill spela i Allsvenskan och spela sig upp, säger IFK Rättviks sportchef Dan Hjelm till Radiosporten.

Så spelas Elitserien Dam kommande säsong

Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté har därför tagit beslutet att damernas elitserie spelas med nio lag och Svenska Cupen Dam med dessa lag, fördelat på en grupp på fyra lag och en med fem lag. Skutskärs IFs matcher stryks.

Kommande säsong spelas Elitserien Dam med nio lag där lag ett till åtta går till slutspel och det lag som hamnar sist i tabellen har spelat klart, det vill säga inget lag åker ur serien.

Lyssna på Radiosportens intervju med Dan Hjelm:

Anna-Karin Larsson om hur serien kommer att spelas:

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer