Foto: Skutskärs IF

Skutskärs IF drar sig ur Elitserien

Det blir inget spel i Elitserien Dam 2022/23 för Skutskärs IF. Under tisdagen meddelade klubben att de lämnar sin plats i ligan med omedelbar verkan, det skriver Föreningen Svensk Elitbandy (FSE) på sin hemsida.

Säsongen 2017/18 var Skutskärs IF nykomlingar i Elitserien Dam och inledde sejouren med att sensationellt vinna SM-guld direkt. Sedan dess har klubben nått ytterligare två SM-finaler och två semifinaler, men under tisdagen kom beskedet att det inte blir något spel i Elitserien Dam 2022/23 för klubben.

– Vi har under hela våren och sommaren jobbat intensivt för att förnya kontrakten med fjolårets trupp samt värva nya spelare för att skapa ett slagkraftigt lag inför kommande säsong. Men antalet intresserade damspelare räcker inte till och tjejerna väljer hellre andra klubbar, och då är det bara att inse att det inte kommer att fungera med de förutsättningar vi har att erbjuda. Att delta i Elitserien innebär också att man har ett ansvar gentemot de egna spelarna, övriga lag och tävlingsorganisationen, och med endast sju kontrakterade spelare tvingas vi alltså att backa från vår plats i Elitserien, säger Skutskärs ordförande, Sören Sandström, i ett pressmeddelande.

Beskedet gör även att det just nu bara finns nio lag i Elitserien Dam inför kommande säsong.

– Efter att ha fått beskedet från Skutskär, att de drar sig ur kommande elitseriespel på damsidan, handlar det nu om att se över konsekvenserna av det beslutet. Vi ska titta på vad det kommer att innebära för Elitserien Dam och Svenska cupen, säger Michael Hillström, ordförande i Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté.

– Det finns ett förfarande i tävlingsbestämmelserna att gå efter och beslut får tas på när tävlingskommittén är samlade, säger Michael Hillström.

– Det är oerhört tråkigt och beklagligt att Skutskär har landat i det här beslutet, men samtidigt har vi respekt för att alla engagerade krafter runt klubben har gjort precis allt de kan för att lösa problemet. Skutskär är en förening som är stark i sitt arbete med unga tjejer och killar, så även om de inte spelar elitseriebandy i vinter kommer föreningen fortsätta framåt, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Läs hela artikeln på elitserien.se


Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer