Stort intresse för bandy när idrottsförbund och destionationsbolag möts

Svenska Bandyförbundet var på plats när Riksidrottsförbundet, för tolfte året i rad, arrangerade Mötesplats idrott och destination. Denna gång hölls möteskonferensen i Uppsala. 130 deltagare var på plats och representerades av 29 specialidrottsförbund, 36 destinationer och sex RF-SISU distrikt.

I år är samverkan och dialog ett huvudtema under de två dagarna med starka namn som talare. Anna Iwarsson, ordförande RF, tillsammans med SKR:s ordförande Anders Henriksson inledde och hälsade välkommen till årets mötesplats. På plats var också Susanne Andersson, Visit Sweden och Christan Billing, Svenska Institutet som gav en uppdatering av Sverigebilden, hur den uppfattas utomlands och hur man arbetar för att stärka den.

– Intresset för att delta på den årliga Mötesplatsen Idrott och destination är stort även i år. Syftet med mötesplatsen är att hitta nya samarbeten som i förlängningen ska resultera i fler internationella idrottsevenemang på olika platser i Sverige. De här dagarna brukar vara fyllda av både energi, ny kunskap och nya relationer vilket stärker Sverige som evenemangsdestination i den tuffa internationella konkurrens som är, säger Lisa Engman, evenemang och marknad, Riksidrottsförbundet.

Stärka närvaron på lokal nivå

För svensk bandy är det viktigt att utöka samverkan med destinationer och kommuner i samband med mästerskap och landskamper eftersom det skapar bättre förutsättningar för att arrangemangen som helhet. Genom att samarbeta mer med lokala destinationer kan parterna dra nytta av varandras resurser och engagemang för att ge både spelare och supportrar en högkvalitativ upplevelse. Samverkan bidrar dessutom till att stärka bandyns närvaro i olika delar av landet och främjar sportens tillväxt på lokal nivå.

– Det har varit två mycket innehållsrika och givande dagar med många spännande möten och samtal. Vi ser ett stort och växande intresse från många destinationer som vill stå värd för bandyevenemang och mästerskap, säger Therése Eriksson, kommunikationsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

– Det är fantastiskt att så många platser runt om i landet ser potentialen i vår sport och vill vara en del av bandyns utveckling. Vi har sått många frön under de här dagarna. Nu ska det bli spännande att utforska möjligheter och eventuellt framtida samarbeten som kan stärka bandyns position ytterligare, avslutar Therése Eriksson.

Turnering- och eventkalender

2024

September
14 september, Herrlandskamp Sverige -Finland, Bollnäs

Oktober
12-13 Oktober, Svenska Cupen finalhelg, Bollnäs
19-20 Oktober, Allsvenska Supercupen finalspel, Stockholm
25-27 Oktober, Allsvenska Cupen Dam, Karlstad

December
6-7 december, Damlandslaget, dubbellandskamper, Norge

2025

Januari
17-19 januari P17- och P19-VM, Sandviken
24-26 januari U21 Dam, dubbellandskamper, Finland

Mars
Bandyfinalerna, Västerås
25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer