Foto: Gert Holmér

Klart: Så spelas Svenska Cupen Dam 2024

För sjätte året i rad avgörs i höst Svenska Cupen Dam och nu står det klart hur spelschemat ser ut för gruppspelet. Svenska Cupen Dam arrangeras av Svenska Bandyförbundet tillsammans med Föreningen Svensk Elitbandy och Bollnäs GIF.

Likt förra årets upplaga av Svenska Cupen spelas gruppspelet efter en geografisk uppdelning av lagen i en Norr- respektive Söder-grupp. Förra säsongen avgjordes cupen i Sparbanken Lidköping Arena och det blev stor dramatik i slutändan då storfavoriterna Villa Lidköping BK föll redan i semifinalen mot ett Västerås SK som sedermera lyckades besegra Sandvikens AIK i finalen och därmed tog sin andra cuptitel.

– Tendenserna vi såg, både i Svenska Cupen och i Elitserien, förra säsongen är att konkurrensen hårdnar och att toppen blir allt bredare inom svensk dambandy. Det gör att vi har väldigt goda förhoppningar och att Svenska Cupen 2024 ska bjuda på många högklassiga, jämna matcher och vara den ultimata uppladdningen inför att Elitserien startar senare under hösten, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Slutspelet i Svenska Cupen Dam spelas, precis som för herrarna, i SBB Arena i Bollnäs under helgen 12-13 oktober.

Se hela spelschema för gruppspelet i Svenska Cupen Dam → här

Gruppindelning:

Grupp Norr:

IFK Rättvik

Sandvikens AIK

Uppsala BoIS

Västerås SK

Grupp Söder:

Hammarby IF

Mölndal Bandy

Skirö AIK

Villa Lidköping BK

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer