Foto: Janne Danielsson / SVT

SVT sänder bandy-VM för damer

Nu är det klart att SVT sänder tre matcher från bandy-VM för damer i Växjö/Åby den 23 - 27 mars 2022. Bland annat direktsänds VM-finalen, som spelas söndagen den 27 mars klockan 14:30, i Vinterstudion i SVT1 och på SVT Play.

Bandy-VM för damer spelas i Åby den 23 - 27 mars med Växjö kommun och Åby/Tjureda IF som arrangörer. Och nu är det klart att SVT sänder från mästerskapet.

Första matchen som visas är invigningsmatchen onsdagen den 23 mars klockan 18:10, där regerande mästarna Sverige möter Team RBF, som är Ryska bandyförbundets lag. Finalen avgörs söndagen den 27 mars klockan 14:30 och sänds i Vinterstudion i SVT1 och på SVT Play.

– Vi är väldigt glada för samarbetet med SVT och att de väljer att sända tre matcher från vårt VM. Det ger mästerskapet den uppmärksamhet det förtjänar, och det ger inte minst alla bandyintresserade en fantastisk möjlighet att få följa bandy i världsklass hemma från tv-sofforna, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

– Vinterstudion är en modern tv-klassiker och där är både vi från Svenska Bandyförbundet och SVT överens om att bandy har en given plats. Att det dessutom är Dam-VM är ytterligare bekräftelse på vilken stark position dam- och flickbandyn har i Sverige. Nu kommer tittarna först att kunna se SM-finalerna från Uppsala på bästa sändningstid och sedan, en vecka senare, VM-dramatik från Växjö och Åby. Det kan knappast bli bättre, avslutar Pär Gustafsson.

– Vi har alltid som ambition att vara med och sända när svenska landslag kämpar om mästerskapsmedaljer, och det här är dessutom ett VM på hemmaplan vilket gör det extra intressant för SVT och för vår publik. Bandy är också en sport som passar naturligt in i Vinterstudion, säger SVT Sports projektchef Max Bursell.

VM-fest i Växjö och Åby

Sverige är regerande världsmästare efter seger mot Ryssland i VM-finalen i Oslo 2020. Arrangerande Växjö siktar på att leverera feststämning både för besökare på plats och för de som tar del av mästerskapet via SVT.

– Vi hälsar alla välkomna att ta del av bandyfesten i Åby och Växjö, oavsett om man följer den på plats eller om man "besöker" oss digitalt via tv-sändningen, säger Thomas Ekelius, Förvaltningschef Kultur och Fritid på Växjö kommun.

Sändningsschema

Dag

Tid

Kanal

Lag

Onsdag 23 mars

18:10

SVT 2

Sverige-Team RBF*

Lördag 26 mars

14:00

SVT 2

Semifinal

Söndag 27 mars

14:30

Vinterstudion, SVT 1

Final

*Ryska bandyförbundets lag

Turnering- och eventkalender

2023

Augusti

September

Oktober

7–8 oktober, Svenska Cupen Ungdom, Nässjö, Sandviken och Edsbyn

14-15 oktober – Svenska Cupen finalspel – Dam och Herr, Sparbanken Arena Lidköping

21-22 oktober, Svenska Cupen Junior, finalspel i Sandviken

21-22 oktober, Supercupen, finalspel i Karlstad

November

December

2024

Januari

Februari




SM-finalerna 2023 Läs mer

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns även på LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer