Dam-VM i bandy 2022 flyttas till mars

Dam-VM i bandy, Women's Bandy World Championships 2022, som skulle ha spelats i Stockholm den 9 – 16 januari 2022 flyttas fram till mars. Stockholms Bandyförbund, vilka står som arrangör för mästerskapet, har beslutat att de inte kan genomföra mästerskapet på ett säkert sätt med tanke på den rådande pandemisituationen. Utifrån det beslutet har Federation of International Bandy (FIB) flyttat mästerskapet till 23 – 27 mars 2022.

Damernas VM-turnering var planerad att spelas i Stockholm i Gubbängens skridsko- och bandyhall den 9 – 16 januari. Turneringen är nu framflyttad till mars enligt beslut från Federation of International Bandy (FIB). Vilken spelort det blir eller vem som kommer att stå som arrangör är i dagsläget inte klart.

– Stockholms Bandyförbund som arrangör har meddelat att de känner en stor oro inför den rådande pandemisituationen. Därför anser de sig inte kunna genomföra mästerskapet på ett säkert sätt. Med det beskedet till grund har FIB beslutat att mästerskapet flyttas fram till mars. Vem eller vilka som då kommer att stå som arrangör är inte klart i dagsläget, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet

– Det vi kan slå fast är att det är vårt damlandslag och dambandyn i stort som drabbas. Den aspekten tillsammans med att mästerskapet nu inte kommer att genomföras som planerat, är en besvikelse som vi delar med Stockholm Stad. Stockholm Stad har investerat både tid och kraft och visat en positiv ambition som värdstad, fortsätter Pär Gustafsson.

– Vi tog beslutet på den samlade bilden av pandemiläget där vi bedömde att det på ett ansvarsfullt sätt inte gick att genomföra ett värdigt VM, säger Jan Bergqvist, ordförande i Stockholms Bandyförbund.

Övriga internationella mästerskap och turneringar där Svenska Bandyförbundet står som värd planeras att genomföras enligt gällande tidplan och eventuella föreskrifter från Folkhälsomyndigheten och regeringen för den här typen av arrangemang.

– Vi har dock stor respekt för att varje arrangör kan ta olika beslut beroende på hur de bedömer pandemiläget, avslutar Pär Gustafsson.

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2023

Oktober

7–8 oktober, Svenska Cupen Ungdom, Nässjö, Sandviken och Edsbyn

14-15 oktober – Svenska Cupen finalspel – Dam och Herr, Sparbanken Arena Lidköping

21-22 oktober, Svenska Cupen Junior, finalspel i Sandviken

21-22 oktober, Supercupen, finalspel i Karlstad

November

December


2024

Januari

19-21 januari P17-VM, Mikkeli, Finland

19-21 januari P19-VM, Norge

26-28 januari U21 Dam - Nederländerna, Mölndal

Februari

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås


SM-finalerna 2023 Läs mer

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns även på LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer