Foto: Göran Erlandsson

Fem kvartsfinaler återinförs i Elitserien herr när säsongsplanen uppdateras

Fem kvartfinaler återinförs i slutspelet för Elitserien herr när säsongsplanen uppdateras ytterligare. Det beslutade Svenska Bandyförbundets tävlingskommittés vid sitt senaste möte. 19 februari kvarstår som sista speldag men matchtiden justeras till 15:00. Anledningen är bland annat att tävlingskommittén anser att det är sportsligt viktigt att kunna spela enligt ordinarie säsongsplan, och att det nu finns möjlighet till det.

Den tidigare reviderade säsongsplanen, där fler reservdagar infördes, har nu komprimerats. Det betyder bland annat att, med utökat antal kvartsfinaler, spelas kvartfinal fyra och fem dagarna efter varandra.

– De senaste fem åren är det bara en av fyra kvartsfinalserier som gått till avgörande femte match. Förutom förra säsongen, då det var två av fyra matcher som gick till fem kvartsfinaler. Därför ser vi detta som det mest gynnsamma alternativet för att kunna återinföra fem kvartsfinaler i slutspelet, säger Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

Fler matcher tillgängliggör slutspelet

– Det känns bra att tävlingskommittén har fattat det här beslutet. Dessutom är det ekonomiskt viktigt för föreningarna att få spela så många matcher det går. Från FSEs håll jobbar vi konstant med att skapa bästa förutsättningar för att tillgängliggöra elitserien via tv-sändningar och då är fem kvartsfinaler viktiga, säger Per Selin, ligachef på Föreningen Svensk Elitbandy.

Tävlingsenheten, i samråd med Föreningen Svensk Elitbandy (FSE), Allsvenska Serieföreningen (ASF) och Svenska Bandyförbundets covid-grupp, kommer att vara fortsatt snabba och flexibla i arbetet med att finna de bästa sportsliga och hälsomässiga lösningarna för att genomföra säsongen. Information om hur övriga slutspel och kval skall spelas i förbundets serier kommer kommuniceras inom kort.


Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer