Foto: Göran Erlandsson

Uppdaterad säsongsplan - ökad möjlighet att genomföra säsongen

Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté har beslutat att införa veckoavstämning, med start den 7 januari, där man återkommande uppdaterar säsongsplanerna för Elitserien och Bandyallsvenskan. Dessa avstämningar ska ligga till grund för underlag för reservdagar och prognos på kommande slutspel och kval. Anledningen till den nya arbetsordningen är pandemin som just nu slår hårt mot förbundsserierna med många matchflyttar som resultat.

Den ursprungliga säsongsplanen för bland annat elitserien innehåller ett visst antal reservdagar som kan användas när matcher tvingas flyttas och byta datum. Dessa reservdagar är i det närmaste slut på grund av matchflyttar i samband med pandemin och därför har tävlingskommittén fastställt en ny säsongsplan som innebär fler reservdagar.

Den nya säsongsplanen innehåller dessutom inplanerad återhämtning för elitserielagen under perioden 18–22 januari där den nu inställda 4-nationsturnerningen och U21-VM för herrar skulle ha spelats.

– Vi har i och med att 4-nationsturneringen ställdes in, fått en femdagarsperiod för återhämtning för våra spelare och domare. Personligen tycker jag detta är mycket bra, och något vi förhoppningsvis får nytta av i det långa loppet, säger PG GS på SBF

– Vi är medvetna om att saker och ting nu kan komma att ändras väldigt snabbt, med till exempel en ökad smittspridning, men då är vi beredda att göra ytterligare åtgärder, om eller när detta sker, avslutar PG

  Tävlingsenheten, i samråd med Föreningen Svensk Elitbandy (FSE), Allsvenska Serieföreningen (ASF) och Svenska Bandyförbundets covid-grupp, kommer att vara fortsatt snabba och flexibla i arbetet med att finna de bästa sportsliga och hälsomässiga lösningarna för att genomföra säsongen.

  – Vi är i en sådan osäker period att det är svårt att fatta beslut som kan gälla för en längre tid framöver. Nu har vi skapat fler reservdagar och framöver kommer vi genomföra de åtgärder vi behöver när läget kräver, säger Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

   Senast uppdaterad:

   Turnering- och eventkalender

   2024

   Mars

   15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

   21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

   22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

   2025

   Mars

   25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


   #älskabandy

   Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
   Facebook Instagram

   Sponsorer