Foto: Stefan Bertolotti

Säsongsplan åter uppdaterad för Elitserien - sista omgången flyttas fram

Vid Svenska Bandyförbundets tävlingskommittés veckoavstämning har det åter igen tagits beslut om att uppdatera säsongsplanen för Elitserien. Bland annat flyttas sista spelomgången fram till den 19 februari, vilket i sin tur skapar ytterligare reservdagar för eventuella matchflyttar. Anledningen är att pandemin fortsatt sätter press på förbundsserierna med många matchflyttar som resultat.

Den tidigare reviderade säsongsplanen innehöll bland annat fler reservdagar än den ursprungliga planen. Den nya säsongsplanen som gäller från och med 14 januari innehåller nu ytterligare fyra reservdagar bland annat till följd av att säsongen förlängs med en vecka i februari.

Tävlingskommittén har också beslutat att antalet kvartfinaler i elitserien säsongen 2021/2022 avgörs på tre matcher i stället för fem.

– I och med att vi flyttar sista omgången till lördagen den 19 februari, tvingas vi skjuta fram slutspelet. Detta innebär i första hand att vi förkortar matchserien i samtliga kvartsfinaler till bäst av tre i stället för bäst av fem, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

– Semifinaler är tills vidare bäst av fem, men i en gynnsam utveckling av pandemin skulle vi eventuellt kunna återgå till bäst av fem vad gäller kvartsfinalerna också, avslutar Pär Gustafsson.

Tävlingsenheten, i samråd med Föreningen Svensk Elitbandy (FSE), Allsvenska Serieföreningen (ASF) och Svenska Bandyförbundets covid-grupp, kommer att vara fortsatt snabba och flexibla i arbetet med att finna de bästa sportsliga och hälsomässiga lösningarna för att genomföra säsongen.

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer