Amanda Bäverhag, domarambassadör Foto: Romus Ramström/privat

Ny funktion på förbundskansliet tillsätts - Amanda Bäverhag blir domarambassadör

Svenska Bandyförbundet tillsätter en helt ny funktion inom kansliorganisationen. Den 16 augusti tillträder Amanda Bäverhag i rollen som domarambassadör med ansvar för det operativa arbetet kring domartillsättningar, administration och kontakter med distriktens domaransvariga.

Amanda Bäverhag har en bakgrund både som spelare i Surte/Kareby och Vänersborg och även som domare i Division 1, Womens World Cup samt matcher i F17-VM och senaste Dam VM.

Amanda har en högskoleexamen i personalvetenskap.

– Det ska bli jättekul att få ta den här helt nya rollen och bli en del i den satsning som förbundet gör på svensk bandy och svenska domare. Jag gillar den breda rollen och att få jobba med allt från domartillsättningar, planering och uppföljning men också kunna hjälpa Anne Holopainen och övriga Regel- och domarkommittén i deras arbete, säger Amanda Bäverhag.

Ny kommitté och ökat fokus på domarnas roll under match

    Efter Svenska Bandyförbundets förbundsmöte i juni 2021 valdes Anne Holopainen till ny ordförande i Regel- och domarkommittén med målet att utveckla världens bästa domare med ett ökat fokus på domarnas roll under matchen. Det har även under en tid funnits önskemål om en samordningsfunktion för domarärenden på kansliet likt den som nu inrättas.

    – Att vi kan möta önskemålen och att vi har lyckats rekrytera Amanda betyder jättemycket. Amanda har helt rätt bakgrund och en härlig inställning vilket blir en bra tillgång till ett redan starkt kansli säger Anne Holopainen.

    – Det har varit ett vakuum efter att samtliga i gamla Regel- och domarkommittén hoppade av, men nu känns det som vi är på banan igen. Vi har tre utbildningar planerade för september och oktober. Vi har också börjat tillsätta domare till de träningsmatcher som är planerade. Dessutom jobbar vi med en uppdatering kring supervisors och coacher som jag hoppas vi kan presentera snart. Klart är i alla fall att tränarna kommer få en chans att ge sin syn på matchledarnas roll och detta tillsammans med supervisors och coachers bedömning ligger sedan till grund för varje domares utvecklingsplan. Min viktigaste uppgift initialt är att skapa en bra miljö för domarna och då tror jag att en bra dialog mellan alla inblandade är nyckeln. Det här kommer bli ett spännande år för svensk bandy, avslutar Anne Holopainen.


      Turnering- och eventkalender

      2024

      Januari

      19-21 januari P17-VM, Mikkeli, Finland

      19-21 januari P19-VM, Norge

      19-21 januari 3-nationsturnering, herrar, Karlstad

      26-28 januari U21 Dam - Nederländerna, Mölndal

      Februari

      Mars

      15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

      21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

      22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm






      #älskabandy

      Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
      Facebook Instagram

      Sponsorer