Här är Årets Domare 2020/2021

Nu är det klart vilka som får ta emot utmärkelsen Årets Domare. Det är Föreningen Svensk Elitbandy som tillsammans med Svenska Bandyförbundets Regel- och domarkommitté utser vinnarna.

Utmärkelsen Årets Domare går till de som under säsongen gjort extra insatser inom svensk bandy. I år går priset till Hanna Hansson och Ulrik Bergman.

– Det känns otroligt bra att Hanna och Ulrik utses till Årets Domare den här säsongen. Båda visar på professionalitet och en oerhörd känsla för uppdraget, det säger Håkan Sjösten, ordförande i Svenska Bandyförbundets regel- och domarkommitté och motiverar pristagarna.

Motivering:

”Hanna Hansson har med stor tekniskt kunnande tillsammans med stark skridskoåkning visat att det är mer än möjligt att som kvinna på ett utmärkt sätt utöva sin domargärning även i herrarnas näst högsta serie. På det viset också banat väg för våra damdomare.”

”Ulrik Bergman visar mästarklass i kommunikation som under många år har kryddats med en anpassning till ett modernare domarskap där personlig utveckling är ledord. Han befäster sin topp-position som en av våra bästa domare i modern tid.”

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer