Här är Årets Domare 2020/2021

Nu är det klart vilka som får ta emot utmärkelsen Årets Domare. Det är Föreningen Svensk Elitbandy som tillsammans med Svenska Bandyförbundets Regel- och domarkommitté utser vinnarna.

Utmärkelsen Årets Domare går till de som under säsongen gjort extra insatser inom svensk bandy. I år går priset till Hanna Hansson och Ulrik Bergman.

– Det känns otroligt bra att Hanna och Ulrik utses till Årets Domare den här säsongen. Båda visar på professionalitet och en oerhörd känsla för uppdraget, det säger Håkan Sjösten, ordförande i Svenska Bandyförbundets regel- och domarkommitté och motiverar pristagarna.

Motivering:

”Hanna Hansson har med stor tekniskt kunnande tillsammans med stark skridskoåkning visat att det är mer än möjligt att som kvinna på ett utmärkt sätt utöva sin domargärning även i herrarnas näst högsta serie. På det viset också banat väg för våra damdomare.”

”Ulrik Bergman visar mästarklass i kommunikation som under många år har kryddats med en anpassning till ett modernare domarskap där personlig utveckling är ledord. Han befäster sin topp-position som en av våra bästa domare i modern tid.”

Turnering- och eventkalender

2022

19 – 23 januari VM P21 i Finland (Sverige deltar ej)

21 – 23 januari 4-nationersturnering Herrar i Nässjö (inställd)

11 – 13 mars VM F17 i Lidköping

18 – 19 mars SM-finaler i Junior- Dam- och Herrbandy i Uppsala

23 – 27 mars VM Dam i Åby

26 – 27 mars Distriktlagsturnering Stockholm

1 – 3 april VM P19 i Katrineholm
Om SM-finalerna 2022

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier.
Facebook Instagram

Sponsorer