Nya kommittéordföranden utsedda – Hillström och Holopainen till Tävlingskommittén och Regel- och domarkommittén

Vid Svenska Bandyförbundets styrelsemöte den 17 juni fattades beslut gällande bland annat tillsättandet av nya kommittéordförandeposter.

Styrelsen ansåg att tillsättandet behövdes behandlas skyndsamt. Beslut om nya kommittéordförande görs i vanliga fall i samband med augustisammanträdet och kommer så att ske för övriga kommittéer.

  • Anne Holopainen valdes till ny ordförande i Regel- och domarkommittén
  • Michael Hillström valdes till ny ordförande i Tävlingskommittén
  • Tiina Vesala omvaldes som ordförande i Utbildningskommittén
  • Elin Ivarsson omvaldes som ordförande i Barn- och utbildningskommittén

    – För mig handlar alla typer av uppdrag om att göra sitt bästa. Jag jagar ständigt utmaningar i mitt liv, ju svårare desto mer motiverad blir jag, säger Anne Holopainen, nyvald ordförande i Regel- och domarkommittén.

    – Jag hyser stort respekt för de som haft den här rollen i kommittén tidigare och jag kan absolut inte tillgodoräkna mig deras erfaren och kompetens. Vad jag dock ser är att jag måste ta mig an det här arbetet annorlunda genom använda mina kunskaper och erfarenheter kring ledarskap och styrning, och det kommer svensk bandy att må bra av. Min ambition är alltid att göra saker och ting till det bättre och att man gör det tillsammans. Bandyn för mig är som en stol med tre ben där tränare, spelare och domare håller stolen stabil genom tillit och respekt för varandras roller. Alla förstår ju att man inte kan sitta på en stol där ett ben är trasigt, avslutar Anne Holopainen.

Verkställande utskott (VU) består nu av Per-Anders Gustafsson, Jesper Kärrbrink, Elin Ivarsson och Oscar Chröisty. VU utgör tillika finansberedningen.

Övriga vakanta poster i Svenska Bandyförbundets kommittéer kommer att tillsättas löpande efter att beslut har fattats om ordförandeposterna.

---

Text: Therése Eriksson

Turnering- och eventkalender

2022

19 – 23 januari VM P21 i Finland (Sverige deltar ej)

21 – 23 januari 4-nationersturnering Herrar i Nässjö (inställd)

11 – 13 mars VM F17 i Lidköping

18 – 19 mars SM-finaler i Junior- Dam- och Herrbandy i Uppsala

23 – 27 mars VM Dam i Åby

26 – 27 mars Distriktlagsturnering Stockholm

1 – 3 april VM P19 i Katrineholm
Om SM-finalerna 2022

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier.
Facebook Instagram

Sponsorer