Nästan fulltalig kommitté jobbar framåt med domarfrågor

Svenska Bandyförbundets Regel- och Domarkommitté är nu nästan fulltalig. Efter att delar av Regel- och Domarkommittén, inklusive dåvarande ordförande, avgick strax före Svenska Bandyförbundets förbundsmöte i juni har flera platser i kommittén varit vakanta.

Att det har funnit vakanser i kommittén har bland annat inneburit att arbetet med att tillsätta domare till planerade matcher har blivit försenat. Nu kan dock arbetet sätta i gång med full kraft, något som gläder kommitténs nya ordförande Anne Holopainen.

– Det har hela tiden funnits en stark vilja och tro att vi ska nå en snabb och hållbar lösning där personer med rätt kompetens och inställning som kan vara med och föra arbetet framåt tar plats i kommittén, säger Anne Holopainen, ordförande i Regel- och Domarkommittén.

– Nu är alla snart på plats och tillsammans blickar vi mot framtiden för att se till att våra domare ges bästa möjliga förutsättningar, dels att döma matcher, dels för att utvecklas i sitt domarskap, avslutar Anne Holopainen.

    Att Regel- och Domarkommittén nu är nästan fulltalig betyder i praktiken bland annat att arbetet med tillsättning av domare till planerade matcher kommer att fortlöpa som planerat.

    – Det är skönt att vi tillsammans har rett ut de frågetecken som har varit och att det mesta faller på plats, säger Daniel Labe, ordförande i Elitdomarnas Kamratförening. Jag hoppas att publiken hittar till matcherna och att vi får en spännande bandysäsong.

    ---

    Text: Therése Eriksson

      Turnering- och eventkalender

      2024

      Mars

      15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

      21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

      22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

      2025

      Mars

      25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






      #älskabandy

      Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
      Facebook Instagram

      Sponsorer