Jonathan Berg, Gustavsberg Bandy, i seriespel mot Kalix Foto: Fredrik Andersson

Gustavsberg Bandy tackar ja till en plats i Bandyallsvenskan herr

Efter att Borlänge Bandy avsade sig sin plats i Bandyallsvenskan herr och IFK Vänersborg tackade ja till Elitseriespel, uppstod två vakanser i Bandyallsvenskan Herr. Den ena vakansen fylls nu av Gustavsberg Bandy från Värmdö utanför Stockholm. Senast Gustavsberg Bandy spelade i allsvenskan var säsongen 2017/2018

– Efter en lång och intensiv diskussion har vi valt att acceptera erbjudandet om spel i Bandyallsvenskan nästa år. Det är många aspekter som behöver tas i beaktning men vi tror att detta ger oss ny energi till såväl föreningen som vårt representationslag, säger Mårten Pransgård, ordförande, Gustavsbergs Bandy.

Turordningen enligt tävlingsbestämmelserna

Just nu är 15 lag klara för bandyallsvenskan Herr inför kommande säsong. Det finns en vakans kvar att fylla. Turordningen är, enligt Svenska Bandyförbundets tävlingsbestämmelser, att lag som spelade kval till Bandyallsvenskan Herr först får frågan om att tacka ja till spel. Frågan har tidigare ställts, i följande turordning, till Västanfors IF BK, Skirö AIK samt SK Höjden där samtliga tackade nej till en plats i Bandyallsvenskan Herr.

Frågan har även ställts till Finspångs AIK som tackade nej, vilket gör att Surte BK nu har fått frågan och ska återkomma under nästa vecka med svar.

Skulle Surte BK tacka nej kommer frågan att gå till samtliga föreningar i Division 1 som behöver återkomma med svar under nästa vecka. Skulle fler än två av Division 1-föreningarna tacka ja är det utifrån serieplacering i förra året i Division 1 som platserna kommer att tillsättas.

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer