Bandyplay.se ökar stort – bredd och ungdomsbandy lockar tittare

Användandet av svensk bandys officiella streamingsajt Bandyplay.se ökar stort. Bland annat ökar antalet unika tittare per match, antalet tittare med abonnemang och antalet tittare totalt.

Bandyplay.se är svensk bandys och Svenska Bandyförbundets officiella streamingsajt och bygger på att klubbar och föreningar lägger upp matcher från seriespel, cuper och turneringar samt träningsmatcher. Sajten visar även landskamper och internationella turneringar, som till exempel 3-Nationsturneringen med herrlandslaget och 4-Nations Cup med damlandslaget, som arrangeras i Sverige.

Matcherna filmas antingen med en eller ett par kameror eller med AI-kamera och innefattar allt från landskamper till breddmatcher för barn och ungdomar.

Användandet ökar stort

Färsk statistik från i säsongen 2023/2024, jämfört med föregående säsong, visar att användandet på sajten ökar på, i princip, alla områden.

– Bandyplay.se är ett samarbete med hela bandy-Sverige. Klubbarna lägger upp sina matcher och cuper och för det får de en kickback och tjänar på så sätt pengar på att vara aktiva på sajten. Sedan marknadsförs matcherna i de egna kanalerna vilket har resulterat i de här fina siffrorna, säger Therése Eriksson, Informations- och kommunikationsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

– Under året har vi lagt många timmar på att utveckla Bandyplay.se. Hela sajten har fått ett nytt utseende och systemet bakom, där matcher och turneringar kategoriseras, har strukturerats upp. Vi har också jobbat mer med erbjudanden till publiken och marknadsföringkampanjer inför särskilda tillfällen som till exempel annandagsbandyn. Vi har ett fortsatt stort jobb att göra, men siffrorna visar helt klart att vi är på rätt väg, säger Therése Eriksson.

    Med hjälp av AI-kameror, som nu finns på nästan alla bandyarenor, kan den som vill med enkelhet följa breddmatcher som spelas många mil från där man befinner sig. Tillgängligheten gör det möjligt för fler att ta del av bandy på ett helt nytt sätt i mobilen eller på paddan.

    Målet är att öka ännu mer under kommande säsong och på det viset kunna erbjuda fler mer bandy.

    Livesändningar 2023/24

    Ändring jmf med 2022/23

    Summering av alla unika tittare per match

    +54%

    Unika tittare totalt

    +4%

    Startade strömmar

    +42%

    Total tittartid

    +51%

    Tittare via PPV

    -4%

    Tittare med Abonnemang

    +162%

    Antal sändningar

    +145%

    Turnering- och eventkalender

    2024

    Mars

    15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

    21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

    22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

    2025

    Mars

    25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






    #älskabandy

    Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
    Facebook Instagram

    Sponsorer