SM-vinnare 2023 Foto: Romus Ramström

SVT sänder Bandyfinalerna till och med 2028

Svenska Bandyförbundet och Föreningen Svensk Elitbandy har tecknat ett nytt femårsavtal med SVT rörande tv-sändningar av Bandyfinalen. Finalen har fått en ny hemvist i ABB Arena Syd i Västerås, men något som däremot kvarstår även framöver är att dam- och herrfinalen kommer att direktsändas i SVT.

Lördagen den 16 mars 2024 spelas dam- och herrfinalen i bandy i ABB Arena Syd, Västerås. En högtidsdag för alla idrottsintresserade i Sverige och nu står det klart att svenska folket även framöver kommer att kunna följa festen i SVT. Föreningen Svensk Elitbandy och Svenska Bandyförbundet har nämligen nått en överenskommelse med SVT om ett nytt femårsavtal rörande tv-sändningarna av Bandyfinalerna.

– Det är en stor och viktig helg för svensk bandy i stort och det betyder mycket för oss att kunna säkra upp den långsiktiga exponeringen i SVT kring den. Vi ser mycket fram emot en fullspäckad finalhelg i Västerås med såväl dam- och herrfinalen som ungdomsfinalerna, som åter är tillbaka under samma helg, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare Svenska Bandyförbundet.

– Det betyder väldigt mycket för oss att SVT ser ett stort värde i att sända ett av världens, årligt återkommande, mest traditionsrika idrottsevenemang. Finalen 2024 blir den 118:e i obruten svit och vi är väldigt glada över att SVT kommer vara med oss åtminstone till den 122:a. Det här avtalet harmoniserar även i längd med det avtal vi har för Elitserien med Bonnier News och båda parterna kommer därför kunna sända finalen under de kommande fem säsongerna, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.


Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer