Malin Prytz är ny biträdande förbundskapten för damlandslaget Foto: Gert Holmér / privat

Malin Prytz är ny biträdande förbundskapten för damlandslaget

Malin Prytz (fd Andersson) är en meriterad elitspelare i bandy, landslagsspelare, VM-medaljör och tidigare team manager för F17-landslaget. Hon har nu utsetts till ny biträdande förbundskapten för damlandslaget och kommer att ingå i ledarstaben tillsammans med förbundskapten Olle Wiberg.

Malin Prytz har spelat bandy på elitnivå sedan hon var 15 år och representerat Sandviken AIK och Skutskär. Hon har spelat fem VM där det blivit guld i samtliga. Utöver det har hon också två SM-guld, ett med Sandviken AIK och ett med Skutskär, och tre SM-silver.

– Jag blev ganska chockad, och var inte alls beredd på att få frågan om jag kunde gå in som biträdande förbundskapten. Det är ju ett stort åtagande och mycket hedrande, men jag var tvungen att ta med frågan hem och bolla för att se om jag skulle kunna få ihop det, säger Malin Prytz.

– Jag kände mig oerhört glad när jag kunde ringa till Olle Wiberg och säga att jag tackar ja, fortsätter Prytz. Jag har en ödmjuk inställning till rollen och mycket kommer att ske i samarbete med Olle Wiberg. Jag har mångårig erfarenhet som spelare som jag tar med in i teamet och som jag hoppas att jag ska kunna bidra med, säger Malin Prytz.

  Vidareutveckla spelfilosofin

  Tidigare biträdande förbundskapten, Hanna Dahlström, har valt att kliva av uppdraget bland annat på grund av tidsbrist. Och det är Dahlströms kostym som Malin Prytz nu ska fylla. Det svenska damlandslaget har 11 VM-guld från de 12 VM-turneringar som spelats genom åren.

  – Olle och Hanna hade ju ett upplägg och nu behöva prata ihop oss om hur vi två vill göra. Det är ett arbete som vi kommer att sätta oss med den närmaste tiden. Jag har ju följt bandy och dambandy i synnerhet under många år och nu ska det bli kul att få följa bandyn på ett annat sätt, ur ett ledarperspektiv, avslutar Malin Prytz.

  – Jag vill börja med att tacka Hanna för hennes fina och inspirerande arbete som hon har gjort under flera år. Hanna har med sin lugna och varma ledarstil bidragit till damlagets fina framgångar vilket har varit ovärderligt. Nu kommer Malin in med en djup förståelse för spelet och kan bidra med nya idéer för att fortsätta utveckla bandyn och damlandslagets spelfilosofi tillsammans med Olle, vilket känns tryggt, säger Karin Torneklint, sportchef på Svenska Bandyförbundet.

   I september samlas damlandslagstruppen, viket blir Malin Prytz första samling som biträdande förbundskapten.

   Turnering- och eventkalender

   2024

   Januari

   19-21 januari P17-VM, Mikkeli, Finland

   19-21 januari P19-VM, Norge

   19-21 januari 3-nationsturnering, herrar, Karlstad

   26-28 januari U21 Dam - Nederländerna, Mölndal

   Februari

   Mars

   15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

   21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

   22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm


   SM-finalerna 2023 Läs mer

   #älskabandy

   Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
   Facebook Instagram

   Sponsorer