Foto: Gert Holmér

Taggat Sverige möter USA i semifinal i VM 2022 i Växjö/Åby - matchen direktsänds i SVT

Sverige är i semifinal i VM efter att ha vunnit sista gruppspelsmatchen mot USA med 3-0. Sverige har gått obesegrade genom gruppspelet och möter USA i semifinal 1 som spelas idag, lördagen den 26 mars, klockan 14:00.

Sverige har inlett VM starkt och går nu som obesegrade gruppspelsvinnare vidare till semifinal där USA väntar. Matchen börjar klockan 14:00 och direktsänds i SVT 2 och SVT Play.

Olle Wiberg är svenska damlandslagets förbundskapten och ser fram emot att vara i slutspel.

– Det känns spännande och kul att vara framme vid de riktigt avgörande matcherna. Vi vet att USA är ett bra lag, vi mötte ju dem igår, men det känns som om vi har bra möjlighet att vinna om vi gör det vi ska, säger Olle Wiberg.

Strategin håller

Gruppspelet har flutit på som förväntat för truppen, med en mindre formsvacka under just den sista matchen mot USA. Men det är inget som oroar Olle Wiberg.

– Vi har spelat bra bandy. Igår var vi inte helt nöjda efter matchen mot USA. Vi var lite trötta men överlag har vi spelat riktigt bra. Inför dagens match förväntar jag mig attack-mode och att vi låter bollen gå mellan varandra, så att vi får igång vårt spel som vi bygger mycket av vår framgång på, säger Wiberg.

– Nu känns det helt fantastiskt att vara där vi är. Det det har vi har längtat efter och det är det här vi vill göra, avslutar Olle Wiberg.

Se matchen här (länk till SVT Play)

Turnering- och eventkalender

2024

Januari

19-21 januari P17-VM, Mikkeli, Finland

19-21 januari P19-VM, Norge

19-21 januari 3-nationsturnering, herrar, Karlstad

26-28 januari U21 Dam - Nederländerna, Mölndal

Februari

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer