Foto: Villa Lidköping BK

Joel Broberg är Årets Spelare Herr 2021/2022 inom svensk bandy

Joel Broberg i Villa Lidköping BK får ta emot utmärkelsen Årets Spelare Herr 2021/2022. Utmärkelsen går till den spelare som under den gångna säsongen utmärkt sig genom att bidra till laganda och lagbygge, sportsliga framgångar samt att vara en förebild inom svensk bandy.

En jury sammansatt av sportjournalister och profiler inom svensk bandy har valt ut årets vinnare och beskriver honom bland annat som “en defensiv mästare som även är en oerhört stark genombrottsspelare” och som “En dominant på mittfältet som är lika viktig i båda riktningar”. Villa-stjärnan själv blev snudd på chockad när han fick det glada beskedet via telefon.

– Åh, vad kul! Det hade jag inte förväntat mig, säger Joel Broberg och låter uppriktigt överraskad.

22-årige Broberg svarade den gångna säsongen för 36 poäng, fördelat på 27 mål och nio assist, på 28 matcher i Elitserien Herr och ytterligare nio poäng (6+3) på nio matcher i slutspelet. Han har därtill varit en central del rent spelmässigt i det Villa Lidköping som vann grundserien och tog sig till sin fjärde raka SM-final från sin mittfältsposition. Broberg var även en del av den svenska bruttotruppen till Herr-VM i Ryssland som sedermera blev inställt.

– Det här har jag dröm om sedan jag var liten och det många stora namn som fått priset innan mig så nu hamnar jag i väldigt fint sällskap, säger Broberg.

Det har gått några veckor sedan SM-finalerna i Uppsala då Broberg och hans Villa Lidköping fick se SM-bucklan vandra vidare till Edsbyn. Ett snöpligt slut på säsongen, tycker Joel Broberg, som ändå medger att den gångna säsongen har inneburit en högre högstanivå i hans eget spel.

– Det känns extra kul att få den här utmärkelsen eftersom säsongen inte slutar som vi vill när vi inte vinner SM-finalen, men man kan inte vinna varje gång, säger Broberg och skrattar.

– Säsongen för min egen del har varit lite ojämn men med en del toppar som faktiskt har varit bättre än tidigare år, så det är bra, avslutar Joel Broberg, som även kan konstatera att han i och med utmärkelsen är den blott andra Villa Lidköping-fostrade spelaren att vinna priset. Villa-legendaren Mikael Arvidsson vann efter SM-guldet med IFK Motala 1987, men Broberg är den första Villa-produkten att vinna priset samtidigt som han fortfarande representerar moderklubben.

Turnering- och eventkalender

2024

Januari

19-21 januari P17-VM, Mikkeli, Finland

19-21 januari P19-VM, Norge

19-21 januari 3-nationsturnering, herrar, Karlstad

26-28 januari U21 Dam - Nederländerna, Mölndal

Februari

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer