Foto: Hanna Maxstad

Här är truppen som ska säkra guldet i P19-VM i Katrineholm

När förbundskapten Jesper Larsson presenterar den slutgiltiga truppen till P19-VM i Katrineholm den 1–3 april är det med gott självförtroende och med en trupp som samlar erfarenheter och styrkor.

– Vi har en trupp med stor erfarenhet av seniorspel i elitserien och bandyallsvenskan vilket vi tror kommer gynna oss i en internationell turnering. Vi är oerhört skridskostarka med bra fart, vilket gynnar oss i både det offensiva spelet och i ett aggressivt försvarsspel. Det finns också flera sevärda spelare med en fantastisk klubbteknik som kommer kunna bjuda på fina individuella prestationer, säger Jesper Larsson.

Profilstarkt lag

–Det är många som sticker ut men Vladimir Infalin, Elliot Hellström, Rasmus Skarps och Melker Broberg är några. Vladimir Infalin gör sin andra säsong i Åby/Tjureda och är född 2004. Han har varit en av de som drivit laget till stor framgång den här säsongen. Elliot Hellström är också född 2004 och är en viktig spelare i Falu BS som bidragit mycket till att Falu BS spelar i bandyallsvenskan nästa säsong.

– Rasmus Skarps som är född 2003 får spela mycket i Edsbyns IF och var en av dem som fick chansen att skjuta straff i 4:e semifinalen som tog Edsbyns IF till SM-final. Sen har vi Melker Broberg som är jämngammal med Skarps. Han har blandat spel i elitserien med Villa Lidköping BK och i bandyallsvenskan med LAIK, där han varit en av de drivande spelarna, säger Jesper Larsson.

Siktar högt

VM i Katrineholm spelas den 1–3 april vilket är efter säsong, något som kan vara en utmaning för vissa i laget. Men Jesper Larsson vet att samtliga spelare gör vad de kan för att vara så mycket som möjligt på is inför VM och att de håller i gång med övrig träning.

– Vi tycker att vi har fått ihop en bra grupp med stor erfarenhet av att spela viktiga matcher och det tror vi kommer att vara avgörande för att gå långt i VM på hemmaplan, avslutar Jesper Larsson

Här är den officiella VM-sidan

Ledarteamet består av:

Förbundskapten: Jesper Larsson
Assisterande förbundskapten: Joakim Björkman
Team manager: Mats Nordenfors
Material: Anders Nilsson

Truppen

NamnKlubbPosition
Sam BörjesIFK RättvikMålvakt
Axel GöthlinIK SiriusMålvakt
Elias DavidssonEdsbyns IFFörsvar
Hugo NymanIFK VänersborgFörsvar
Måns RacovVetlanda BKFörsvar
Karl TagessonVilla Lidköping BKHalv
Ludde BjernulfIFK RättvikHalv
Figge NilssonTB VästeråsMitt
Vladimir InfalinÅby/Tjureda IFMitt
Melker BrobergVilla Lidköping BKMitt
Linus WesthBollnäs GifMitt
August LjungVetlanda BKMitt
Elliot HellströmFalu BSForward
Rasmus SkarpsEdsbyns IFForward
Arvid TapperIK SiriusForward
Lukas ForsströmIFK VänersborgForward
Reserv
Liam Burberry GhamVästerås SKMålvakt
Hugo SjölingIFK VänersborgHalv
Filip JohanssonVetlanda BKMitt
Wille LarssonSandvikens AIKFörsvar
Marius ÅströmEdsbyns IFForward

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer