Foto: Svenska Bandyförbundet

Gisela Stockhaus är ny ordförande för Svenska Bandyförbundet

Vid Svenska Bandyförbundets förbundsmötet 2022 valdes Gisela Stockhaus till ny ordförande. Stockhaus väljs på ett år och ersätter avgående ordförande Per-Anders Gustafsson.

Cirka 60 deltagare samlades på Scandic Grand i Örebro på lördagen för att delta på förbundsmötet, samt fatta beslut för svensk bandys närmaste framtid.

Dagen inleddes med att Per-Anders Gustafsson – som varit förbundsordförande under tre år - välkomnade deltagarna och tackade för allas engagemang. Gustafsson sammanfattade därefter de, för honom viktigaste punkterna, som svensk bandy har och behöver fortsätta jobba med framöver.

Dagens i särklass största fråga var val av ny förbundsordförande. Valberedningen hade nominerat Gisela Stockhaus, tidigare ordförande i Västerås SK, som sedermera även blev vald under mötet. Stockhaus är, förutom nyvald förbundsordförande, även den första kvinnan i förbundets historia att inneha posten.

– Jag är otroligt glad för förtroende och det ska bli både spännande och roligt. Jag ser också fram emot att bilda mitt lag tillsammans med styrelsen och lära känna dem. Jag inser att vi har ganska stora frågor att jobba med men jag känner ett stort stöd från bandy-Sverige, säger Gisela Stockhaus.

Drivs av dialog och involvering

Gisela ”Gia” Stockhaus är 52 år och välkänd inom bandyn. Hon har 16 år bakom sig i Västerås SK:s styrelse, varav tio som ordförande. Ett ordförandeskap som hon nu lämnar. Hon är bosatt i Västerås och arbetar som administrativ chef och HR-chef hos Räddningstjänsten Mälardalen. Hon har tidigare en lång karriär inom ICA-koncernen, bland annat med olika chefspositioner, bakom sig.

– Jag gillar människor, drivs av att ha dialog och jobba med involvering. En ambition jag har är att, om möjligt, kunna träffa alla föreningar och tillsammans vara enade om vilka frågor vi ska ha högst på agendan, säger Gisela Stockhaus.

– Några frågor går ju inte att hoppa över och då syftar jag till exempel på bandyfinalen. Den är ju redan högt upp. Men att alla ska känna sig involverade och känna ett engagemang är viktigt för mig, och att svensk bandy är vår gemensamma angelägenhet, avslutar Gisela Stockhaus.

Nya styrelseledamöter tar plats

Fyra nya styrelseledamöter valdes in i Svenska Bandyförbundets styrelse.

  • Hans-Elis Johansson, Stockholm, väljs på två år
  • Annika Jansson, Stockholm, väljs på två år
  • John Andersson, Göteborg, väljs på två år
  • John Johansson, Linköping, fyllnadsval på ett år

Kvar i bandyns förbundsstyrelse sedan föregående år är Michael Hillström, Åsa, Tiina Vesala, Kalix, Anne Holopainen, Trollhättan och Oscar Chröisty, Stockholm.

Vid förbundsmötet valdes avgående styrelseledamot Arne Anderstedt, Sandviken, till hedersledamot. Anderstedt har varit förbundsstyrelseledamot sedan 1999.

Turnering- och eventkalender

2024

Januari

19-21 januari P17-VM, Mikkeli, Finland

19-21 januari P19-VM, Norge

19-21 januari 3-nationsturnering, herrar, Karlstad

26-28 januari U21 Dam - Nederländerna, Mölndal

Februari

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm


SM-finalerna 2023 Läs mer

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer