Foto: Peter Johansson / Nässjö IF

Formstarkt U21 Herr levererade i landskamperna mot Sverige och Finland

Under helgen 14 – 16 oktober spelade Sveriges herrlandslag, U21 Herr och det finska A-landslaget landskamper i Stinsen Arena i Nässjö med Nässjö IF som arrangör. För U21-landslaget blev turneringen ett styrkebesked där spelstrategin föll väl ut med en vinst och en oavgjord match. Finland besegrades med 2–4 och matchen mot Sveriges herrlandslag slutade oavgjort, 3–3.

Sveriges U21 Herr är formstarka och förbundskapten Pierre Roos menar att spelarnas inställning är en av framgångsfaktorerna.

– Killarna är på isen för att vinna och ha roligt, och dessutom lyckades vi skapa en miljö där killarna känner att de får prestera och får växa in i sina roller och får känna sig viktiga. Jag rankar den här helgen otroligt högt - vi har mått bra och spelat bra och då blir resultaten därefter, säger Pierre Roos, förbundskapten i U21 Herr.

  Under fredagen mötte U21-landslaget det finska A-landslaget vilket slutade med vinst med 2–4 för Sverige.

  – Vi gör en stabil och bra första halvlek, gedigen helt enkelt. Eftersom det här är nytt för laget, de har ju inte spelat match ihop förut, så gör vi det vi har bestämt på ett bra sätt. I första kvarten av andra halvlek faller vi dock ifrån lite, men vi lyckas vrida tillbaka och avslutar sista 25–30 minuterna på ett fantastiskt sätt. Vi lyckas få till spelet igen och det är inte helt lätt. Men spelarna är skickliga och vi ökar tempot i skridskoåkning och passningar och lyckas hålla ihop laget i jämfört med i början på andra halvlek, säger Pierre Roos.

  Foto: Peter Johansson / Nässjö IF

  Kraftmätning mot A-landslaget

   Turneringen avslutas under söndagseftermiddagen då U21 Herr möter det svenska A-landslaget. En match som Roos i efterhand klassar som den bästa landskampen som han har varit delaktig i.

   – Här gör vi två väldigt bra halvlekar. Vi testade lite nytt som vi tyckte föll bra ut. Vi pratade även här om att vara offensiva i allt vi gör. Vi har bra variation i vårt spel, spelarna är duktiga med bollen och vi vågar vara högt med laget i defensiven och vi vågar utmana i vår offensiv. Strategin är att oavsett vilka vi möter så ska vi kliva ut och göra vår grej. Nu har vi mött två A-landslag som är de bästa vi kan ställas emot och vi visar att vi har väldigt bra unga spelare. Matchen mot den svenska herrtruppen är den bästa landskampen som jag har varit delaktig i, avslutar Pierre Roos.

    Pierre Roos är noga med att poängtera att truppen visar på spelskicklighet, speed och att spelarna är duktiga med bollen. Men han framhåller även en spelare i synnerhet och det är lagkaptenen Jesper Granqvist.

    – Jesper Granqvist leddes pelarna på ett fantastiskt sätt och han visar också vilken bra ledare han är genom sitt sätt att vara. Jag är imponerad! Säger Pierre Roos.

    – Jag kan bara understryka det Pierre säger att vi är ett bollskickligt lag med många spelare som vill och kan driva spel och där alla är sugna på att vara med och bidra, säger Jesper Granqvist, hemmahörande i Edsbyns IF.

    – Detta var den bästa prestationen vi gjort och vi bidrar spelmässigt och kan även höja tempot i matchen. Vi har ett extremt bra lag med en blandning av olika kvaliteter. Men det jag vill höja mest av allt är arbetsinsatsen där ingen nöjer sig med att bidra bara offensivt utan även jobbar defensivt. Alla vill bidra och då blir det enkelt för mig när alla jobbar så hårt, avslutar Jesper Granqvist.

    Foto: Peter Johansson / Nässjö IF
    Foto: Peter Johansson / Nässjö IF
    Foto: Peter Johansson / Nässjö IF
    Foto: Peter Johansson / Nässjö IF

     Turnering- och eventkalender

     2023

     Oktober

     7–8 oktober, Svenska Cupen Ungdom, Nässjö, Sandviken och Edsbyn

     14-15 oktober – Svenska Cupen finalspel – Dam och Herr, Sparbanken Arena Lidköping

     21-22 oktober, Svenska Cupen Junior, finalspel i Sandviken

     21-22 oktober, Supercupen, finalspel i Karlstad

     November

     December


     2024

     Januari

     19-21 januari P17-VM, Mikkeli, Finland

     19-21 januari P19-VM, Norge

     26-28 januari U21 Dam - Nederländerna, Mölndal

     Februari

     Mars

     15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås


     SM-finalerna 2023 Läs mer

     #älskabandy

     Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns även på LinkedIn och TikTok.
     Facebook Instagram

     Sponsorer