Foto: Stefan Bertolotti

Former och speldagar för kvalen, samt ungdomsseriernas slutspel fastställda

Formerna och speldagar för kvalen till Elitserien herrar och Bandyallsvenskan är fastställda, liksom speldagar för ungdomsseriernas slutspel. Med anledning av pågående pandemi och förlängt seriespel som följd, i såväl Elitserien som Bandyallsvenskan, har formerna för båda kvalen; Elitserien och Bandyallsvenskan, setts över av Tävlingskommittén. Beslut har nu fattats att förenkla och komprimera dessa båda kvalserier.

Förändringen är tillfällig och gäller endast säsongen 2021/2022. I Tävlingsbestämmelserna Bilaga 9, finner ni ordinarie spelformer.
Schemat för matcherna har anpassats för att undvika krockar med Elitserieslutspelet och öka möjligheten till stor publik på arenor likväl i TV-sändingar.

– Målet har varit att finna kvalalternativ som kan spelas på kortare tid men med samma sportsliga rättvisa, säger Anna-Karin Larsson, Tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

– De komprimerade kvalen är nu förskjutna i tid och kvalmatcherna i respektive kval kommer kunna spelas oberoende av varandra och på kortare tid. För att kvalificera lagen till nästa års högsta serier har krävts ett nytt sätt att tänka och jag tycker att Tävlingskommittén har givit oss bra förutsättningar att lyckas med detta, avslutar Anna-Karin Larsson.

Elitseriekvalet

Kvalet till Bandyallsvenskan

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer