Foto: Destination Uppsala

Bandyfinalerna spelas med publik igen

Den 18–19 mars spelas det återigen SM-finaler i bandy på klassiska Studenternas i Uppsala. Efter två år av publikfria finaler kan vi äntligen välkomna publiken tillbaka till läktarna.

Under större delen av januari har evenemangets olika delar analyserats tillsammans med berörda parter och myndigheter, vilka gemensamt har kommit fram till att en final med publik är möjlig att genomföra.

- Vi längtar efter finaler med publik. Nu arbetar vi hårt för att lagen som når slutspelet får genomföra det utan störningar, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare Bandyförbundet. Finalerna är inte bara sportsligt viktig för bandyn, utan fyller ett uppdämt behov för publiken av att återigen uppleva stämningen på läktaren.

Trots uppskjutna och flyttade matcher i Elitserien ser Svenska Bandyförbundet positivt på att genomföra ett fullt slutspel vilket ger sportsliga förutsättningar för att bädda för jämna och bra finaler i Uppsala.

- Det gläder oss oerhört att vi kan genomföra en finalhelg med publik igen, säger Jonas Ekebacke från Destination Uppsala, ny projektledare för Bandyfinalen 2022. Vi vet att det finns ett stort sug efter liveupplevelser och nu är vårt budskap – välkommen att uppleva finalkänslan på plats igen!

Idag, den 9 februari, hävs de restriktioner som tidigare gällt kring att förhindra spridningen av Covid-19. Projektledningen för Bandyfinalen håller tät dialog med berörda parter och myndigheter för att säkerställa att planering och genomförande sker på korrekt sätt.

Här kan du köpa biljetter till Bandyfinalen.

Turnering- och eventkalender

2022

19 – 23 januari VM P21 i Finland (Sverige deltar ej)

21 – 23 januari 4-nationersturnering Herrar i Nässjö (inställd)

11 – 13 mars VM F17 i Lidköping

18 – 19 mars SM-finaler i Junior- Dam- och Herrbandy i Uppsala

23 – 27 mars VM Dam i Åby

26 – 27 mars Distriktlagsturnering Stockholm

1 – 3 april VM P19 i Katrineholm
Om SM-finalerna 2022

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier.
Facebook Instagram

Sponsorer