Foto: Rasmus Abrahamsson

Årets skyttedrottning Tilda Ström skänker prispengar till moderklubben Villa Lidköping BK

Tilda Ström från Villa Lidköping BK är Årets Skyttedrottning 2021/2022. Det stod klart när Elitserien Dam avslutades i februari. Ström gjorde hela 73 mål på 17 matcher och slog därmed det 26 år gamla rekordet. Nytt för i år är att Årets Skyttedrottning även får ta emot Hejapriset som delas ut i samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse. Prispengarna från Hejapriset har Ström valt att ge till moderklubben.

– Det känns självklart att välja Villa Lidköping BK eftersom det är här jag spelat i hela mitt liv och det är klubben som har gjort mig till den spelare jag är idag, säger Tilda Ström.

Redan efter 16 spelade matcher i grundserien stod det klart att Ström slagit Miska Suves 26 år gamla målrekord på 68 mål i grundserien. Och när serien var färdigspelad stannade räkneverket på smått otroliga 73 mål.

I och med utmärkelsen Årets Skyttedrottning får Tilda Ström även ta emot Hejapriset som delas ut i samarbete med Svenska Spel och Riksidrottsförbundets gemensamma initiativ Tillsammans för fler i rörelse. Förutom äran innebär det också att Ström vinner 5 000 kronor att skänka till valfri svensk bandyförening som skall använda prispengarna till sin verksamhet för att få fler fysiskt aktiva.

– Priset betyder mycket för mig ur ett lagperspektiv. Det är ett kvitto på att vi som lag har åstadkommit något bra. Det är laget som gör det, säger Ström.

Tillsammans för fler i rörelse drivs sedan våren 2017 gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet.

– Vi vill vara med och stötta idrottens verksamhet för att sänka tröskeln till rörelse. Svenska Bandyförbundet och alla föreningar runt om i Sverige gör ett fantastiskt jobb med att försöka skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett ambitionsnivå. Jag är övertygad om att Villa Lidköping BK kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse på Svenska Spel.

Läs mer om Tillsammans för fler i rörelse.

Turnering- och eventkalender

2022

19 – 23 januari VM P21 i Finland (Sverige deltar ej)

21 – 23 januari 4-nationersturnering Herrar i Nässjö (inställd)

11 – 13 mars VM F17 i Lidköping

18 – 19 mars SM-finaler i Junior- Dam- och Herrbandy i Uppsala

23 – 27 mars VM Dam i Åby

26 – 27 mars Distriktlagsturnering Stockholm

1 – 3 april VM P19 i Katrineholm
Om SM-finalerna 2022

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier.
Facebook Instagram

Sponsorer