Foto: Malin Kellhorn

Alla SM-finallagen klara

Nu är alla lag klara till SM-finalerna som spelas 18-19 mars på Studenternas IP i Uppsala. Den sista pusselbiten lades på plats under måndagkvällen då Villa Lidköping BKs herrlag vann den femte och avgörande semifinalmatchen mot Västerås SK med 6-2.


Sedan tidigare står det klart att Surte/Kareby möter Villa Lidköping BK i finalen till Flickallsvenskan (F17). Surte/Kareby slog ut Västerås SK BS i semifinalerna och Villa Lidköping BK tog sig till final genom att vinna sina semifinalmatcher mot Hammarby IF/SBBK.

– Det ska bli riktigt kul att få uppleva en final med allt vad det innebär. Vi känner oss väl förberedda och har med oss väldigt mycket positivt från vår säsong. Tjejerna har levererat i varje match och vi har haft både en stark defensiv och en bred offensiv, säger Emma Kronberg huvudtränare i Surte/Kareby.

  – Som tränare är dock det roligaste att se sammanhållningen och attityden som finns i laget, tjejerna är fantastiska föredömen både på och utanför planen. Jag ser framemot en rolig och spännande match mot Villa, men det är klart att jag ser vårt lag som favoriter till segern, avslutar Emma Kronberg.

  I finalen i Juniorelitserien (P19) möter Edsbyns IF Villa Lidköping BK. Edsbyns IF spelade oavgjort mot IK Sirius i den första semifinalmatchen men kunde sedan ta hem finalplatsen genom att vinna den andra semin med 11–3. Villa Lidköping BK mötte Ljusdals BK i sina semifinaler och vann med siffrorna 9–5 och 8–5.

  Att Villa Lidköping BK nu har ett lag i varje finalmatch är historiskt för klubben och så vitt Villa Lidköpings klubbchef Jonas Johansson erfar även för övriga elitserielag.

  – Ja, jag tror att detta är unikt. För vår klubb är det i alla fall det och det känns fantastiskt att vi har fyra lag med i SM-finalerna. Det är ett kvitto på att vi har satsat rätt och även ett kvitto på vår medvetna och långsiktiga satsning på ungdomssidan, säger Jonas Johansson klubbdirektör i Villa Lidköping BK.

  – Det kan ju låta klyschigt men det är en final och allt kan hända. Men vi kommer väl förberedda och fokuserade och så får vi se hur långt det räcker. Det kommer att vara känslor inblandade för alla spelare men vi kommer att göra allt vi kan för att ta hem det, avslutar Jonas Johansson.

   Finallagen i Elitserien Dam stod klart sedan AIK Bandy slagit ut Västerås SK BK i semifinalerna. Villa Lidköping BK tog sig till final genom att vinna sina semifinalmatcher mot Skutskärs IF Bandy.

   Den sista pusselbiten som behövdes för att kunna presentera alla finallagen lades på plats under måndagskvällen då Villa Lidköping BK:s herrlag vann den femte och avgörande semifinalmatchen i herrarnas elitserie mot Västerås SK med 6–2. I finalen möter nu Villa Lidköping BK Edsbyns IF som tog sig igenom semifinalerna genom att i fjärde matchen vinna över AIK Bandy som fick se sig besegrade.


   Köp dina biljetter här

   Lär mer om Bandyfinalerna här

   Turnering- och eventkalender

   2022

   Augusti

   27–28 augusti Bandyforum Elit 2022 - Elittränarträff dam och herr

   September

   8–9 september, landslagssamling för U21 Herr och herrlandslaget, Uppsala

   9–11 september, landslagssamling för F17, U21 Dam och damlandslaget, Rättvik

   30 sept–2 oktober Svenska Cupen Herr, Lidköping

   Oktober

   8–9 oktober, Svenska Cupen Ungdom Omgång 1 (Edsbyn, Sandviken, Stockholm, Nässjö)

   14–16 oktober, Trenationsturnering, Nässjö, Sverige

   15–16 oktober, Svenska Cupen Dam slutspel, Sandviken

   15–16 oktober, Svenska Cupen Junior slutspel, Edsbyn

   22–23 oktober, Supercupen slutspel, Karlstad

   29–30 oktober, Svenska Cupen Ungdom Omgång 2 (Edsbyn, Stockholm, Vänersborg, Vetlanda)

   November

   23 november Arenadag 2022 - Bygg för framtiden! Örebro

   December

   2–3 december, landskamper Dam, Norge
   26–28 december Mini World Cup, Vetlanda

   2023

   Januari

   20–22 januari, P17- och P19-VM, Göteborg

   Februari

   24–26 februari, F17-VM, Norge

   Mars

   10–12 mars, Junior- och Ungdomsfinalerna, Göteborg
   17 mars, Damfinalen, 19:00 i Uppsala
   18 mars, Herrfinalen, 17:00 i Uppsala

   24 mars - 2 april, Dam- och Herr-VM, Växjö/Åby

   Fler datum kommer snart...


   SM-finalerna 2023 Läs mer

   #älskabandy

   Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns även på LinkedIn och TikTok.
   Facebook Instagram

   Sponsorer