Svenska Bandyförbundet anställer en Youtuber - unik rekrytering pågår

Nu ökar Svenska Bandyförbundet satsningen ytterligare på barn och unga genom att anställa en Youtuber. Målet är att få fler att intressera sig för bandy och att finnas på de plattformar och i de flöden där barn och ungdomar har sina vänner och spenderar stora delar av sin tid.

Svenska Bandyförbundets youtuber kommer att hänga vid sidolinjen, snacka med publiken, fånga en spelare efter match, vara med när ett barn träffar sin favoritspelare, dra i gång tävlingar, reagera på matcher och mål och skapa innehåll tillsammans med följarna. The sky is the limit!

– Personen som får tjänsten ska sprida den kärlek för sporten som vi alla inom svensk bandy och Svenska Bandyförbundet delar. Hen blir en extra kompis för barn och ungdomar, både fysiskt och digitalt med korta liveuppdateringar på TikTok och Youtube, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

– Anställningen är helt unik inom de svenska specialidrottsförbunden och är en del i den stora satsning som vi på Svenska Bandyförbundet gör på våra barn och unga. Den är också en del i förbundets digitaliseringsstrategi och projektet Återstart Svensk Bandy. Vi vill vara relevanta för alla som spelar bandy, är nyfikna på sporten och de som kanske bara vill röra på sig och ha kul ihop med kompisar. Och i och med den här tjänsten så hoppas vi att bandyn kan nå ännu fler och via kanaler som är helt självklara för de yngre, fortsätter Pär Gustafsson.

  Tjänsten är en visstidsanställning på två år och rekryteringen är i full gång. Att hitta rätt person med rätt energi är helt avgörande och ledordet för innehållet och tonen är schysst vilket också går hand i hand med Svenska Bandyförbundets värdegrund.

  – Vi tycker att det är jättespännande att se vart detta kommer att ta vägen! Den här funktionen blir ju ungefär som förbundets egen tonåring, som släpps ut för att utforska världen med nyfikna ögon, säger Pär Gustafsson och skrattar. Alla som har barn eller tonåringar vet ju att practice makes perfect och det är ju bland annat det som är tjusningen. Vi och vår kommande Youtuber gör detta tillsammans men den personen som får tjänsten är experten på content, så när det gäller det så tar vi andra ett stort kliv tillbaka, avslutar Pär Gustafsson.

  Läs mer om tjänsten och ansök här

   Turnering- och eventkalender

   2022

   Augusti

   27–28 augusti Bandyforum Elit 2022 - Elittränarträff dam och herr

   September

   8–9 september, landslagssamling för U21 Herr och herrlandslaget, Uppsala

   9–11 september, landslagssamling för F17, U21 Dam och damlandslaget, Rättvik

   30 sept–2 oktober Svenska Cupen Herr, Lidköping

   Oktober

   8–9 oktober, Svenska Cupen Ungdom Omgång 1 (Edsbyn, Sandviken, Stockholm, Nässjö)

   14–16 oktober, Trenationsturnering, Nässjö, Sverige

   15–16 oktober, Svenska Cupen Dam slutspel, Sandviken

   15–16 oktober, Svenska Cupen Junior slutspel, Edsbyn

   22–23 oktober, Supercupen slutspel, Karlstad

   29–30 oktober, Svenska Cupen Ungdom Omgång 2 (Edsbyn, Stockholm, Vänersborg, Vetlanda)

   November

   23 november Arenadag 2022 - Bygg för framtiden! Örebro

   December

   2–3 december, landskamper Dam, Norge
   26–28 december Mini World Cup, Vetlanda

   Januari 2023

   20–21 januari, Trenationsturnering, Finland

   Fler datum kommer snart...


   Om SM-finalerna 2022

   #älskabandy

   Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns även på LinkedIn och TikTok.
   Facebook Instagram

   Sponsorer