Krister Hall från Öjaby IS är Årets Eldsjäl

Krister Hall från Öjaby IS har utsetts till Årets Eldsjäl i bandy. Utmärkelsen delas ut av Svenska Bandyförbundet och har så gjorts sedan 1992.

Årets pristagare Krister Hall debuterade som 14-åring i A-laget i Öjaby 1958 och spelade sedan hela sin aktiva karriär i moderklubben. Han har även varit spelande tränare och jobbat med utbildning inom Svenska Bandyförbundet. Att får utmärkelsen Årets Eldsjäl beskriver han som hedrande men något överraskande.

– Det känns nästan helt overkligt. Jag höll ju på med utbildningar förr och hade ett stort kontaktnät. Så hade jag fått utmärkelsen för 20 år sedan hade det varit mer begripligt. Men jag är jättesmickrad, säger Krister Hall.

  Krister Hall har med stort engagemang bland annat, inför bandyträningar, hämtat barn vid skolan som ska vara med på träning, genomfört träningen och sedan kört barnen hem igen. Krister Hall har även under mer än 40 år ordnat med årligt värdskap för ett femtiotal sponsorer och mycket annat som meriterar till utnämningen Årets Eldsjäl i bandy.

  Konstfrusen bana gav fler utövare

  – Vi jobbar ständigt hårt för bandyn. För några år sedan behövde vi till exempel ha en konstfrusen bana, men vi fick inga pengar till bygget. Det löste vi genom sponsorer och bidrag från privatpersoner, och under 2019 kunde vi bygga en. I och med det kunde vi bland annat starta ett tjejlag och genom ett integrationsprojekt var det somaliska landslaget på plats och invigde banan, säger Krister Hall.

   Under pandemin har isen varit välbesökt. Förutom rent bandyspel har även ett gäng 60-plussare som kallar sig för "Hundravarvsgruppen" träffats varje söndag förmiddag för att åka ett visst antal varv runt banan och fika efteråt.

   – Vad gäller utmärkelsen så har jag blivit uppmärksammad av media och när jag är ute på promenad så stannar folk mig och gratulerar, men jag har inte riktigt smält detta ännu, avslutar Krister Hall.

   Se hela listan över Årets utmärkelser

   ---

   Text: Therése Eriksson & Curt Einarsson

   Senast uppdaterad:

   Turnering- och eventkalender

   2022

   19 – 23 januari VM P21 i Finland (Sverige deltar ej)

   21 – 23 januari 4-nationersturnering Herrar i Nässjö (inställd)

   11 – 13 mars VM F17 i Lidköping

   18 – 19 mars SM-finaler i Junior- Dam- och Herrbandy i Uppsala

   23 – 27 mars VM Dam i Åby

   26 – 27 mars Distriktlagsturnering Stockholm

   1 – 3 april VM P19 i Katrineholm
   Om SM-finalerna 2022

   #älskabandy

   Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier.
   Facebook Instagram

   Sponsorer