Foto: Stéfan Bertolotti

Hammarby Bandy tilldöms 0-5-förlust och böter efter att ha spelat med flertalet obehöriga spelare

Västerås SK tilldöms seger med 5-0 i matchen mot Hammarby Bandy i tredje omgången i Elitserien efter att Hammarby spelat med flertalet obehöriga spelare i tre matcher under seriens tre första omgångar. Hammarby tilldöms även högsta bötesbelopp på 25 000 kronor.

Ärendet kring Hammarby Bandy och de obehöriga spelarna har initierats av tävlingskommittén. Tävlingskommittén kan, i syfte att skydda tävlingens sportsliga integritet, ta upp ett ärende till prövning.

Dock inkom en protest från en annan elitserieklubb, men protesten kom in för sent enligt tävlingsbestämmelserna.

I detta specifika ärende kan endast resultatet i sista matchen, innan felet uppdagades, hanteras i protesten.

Komplext ärende som manar till eftertanke

– Det är både ovanligt och också allvarligt att en elitserieklubb visar den här typen av brister i sin administration kring spelarna. Det har varit svårt att reda i det som har hänt utifrån tävlingsbestämmelserna och därför har tävlingskommittén behövt extra tid för att komma till rätt slutsats, säger Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

– Vi uppskattar Hammarby Bandys öppenhet och ärlighet kring ärendet och att detta förhoppningsvis leder till att andra klubbar ser över sina rutiner kring spelaradministrationen, avslutar Anna-Karin Larsson.

Läs beslutet i sin helhet här (pdf.)

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer