IFK Vänersborg tilldöms böter för regelbrott gällande antal avbytare under match mot IK Sirius

IFK Vänersborg tilldöms, av Svenska Bandyförbundets Tävlingskommitté, att betala 25 000 kronor i böter efter att ha brutit mot reglerna gällande antal avbytare vid matchen mot IK Sirius i herrarnas elitserieomgång 1.

Efter matchen mellan IFK Vänersborg och IK Sirius i herrarnas elitserieomgång 1 inkom IK Sirus med en protest till Svenska Bandyförbundets Tävlingsenhet, där klubben pekade på att IFK Vänersborg hade felaktigt antal avbytare och enligt laguppställningen inte någon avbytare född 2003 (junior) eller senare på sin laguppställning.

Tävlingskommittéen anser att det finns särskilda skäl till att inte tillämpa poängavdrag, dock anser Tävlingskommittéen att det finns särskilda skäl att IFK Vänersborg ska erlägga en straffavgift, enligt Tävlingsbestämmelserna Kap.7 3§.

– Utifrån Svenska Bandyförbundets tävlingsbestämmelser finns det två vägar att gå vid ett bifallande i det här specifika ärendet. Den ena är poängavdrag och den andra är att utdöma bötesbelopp. Därav var inte beslutet helt solklart men vi känner oss trygga med det fattade beslutet, säger Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

Läs beslutet i sin helhet här (pdf.)

Turnering- och eventkalender

2022

19 – 23 januari VM P21 i Finland (Sverige deltar ej)

21 – 23 januari 4-nationersturnering Herrar i Nässjö (inställd)

11 – 13 mars VM F17 i Lidköping

18 – 19 mars SM-finaler i Junior- Dam- och Herrbandy i Uppsala

23 – 27 mars VM Dam i Åby

26 – 27 mars Distriktlagsturnering Stockholm

1 – 3 april VM P19 i Katrineholm
Om SM-finalerna 2022

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier.
Facebook Instagram

Sponsorer