IFK Vänersborg tilldöms böter för regelbrott gällande antal avbytare under match mot IK Sirius

IFK Vänersborg tilldöms, av Svenska Bandyförbundets Tävlingskommitté, att betala 25 000 kronor i böter efter att ha brutit mot reglerna gällande antal avbytare vid matchen mot IK Sirius i herrarnas elitserieomgång 1.

Efter matchen mellan IFK Vänersborg och IK Sirius i herrarnas elitserieomgång 1 inkom IK Sirus med en protest till Svenska Bandyförbundets Tävlingsenhet, där klubben pekade på att IFK Vänersborg hade felaktigt antal avbytare och enligt laguppställningen inte någon avbytare född 2003 (junior) eller senare på sin laguppställning.

Tävlingskommittéen anser att det finns särskilda skäl till att inte tillämpa poängavdrag, dock anser Tävlingskommittéen att det finns särskilda skäl att IFK Vänersborg ska erlägga en straffavgift, enligt Tävlingsbestämmelserna Kap.7 3§.

– Utifrån Svenska Bandyförbundets tävlingsbestämmelser finns det två vägar att gå vid ett bifallande i det här specifika ärendet. Den ena är poängavdrag och den andra är att utdöma bötesbelopp. Därav var inte beslutet helt solklart men vi känner oss trygga med det fattade beslutet, säger Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

Läs beslutet i sin helhet här (pdf.)

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer