Foto: Romus Ramström

Beslut om ny bandyplan i Köping - fler isytor på gång i Bergslagen

Tisdagen den 2 november beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott i Köping att bygga en ny isbana. Den styrande majoriteten bestående av S, V, M och L satsar 22,5 miljoner kronor på en ny bandyplan på Kristinelunds sportfält, det skriver magazin24.se.

– Vi är jätteglada för det och tycker att det blir en stor tillgång för Köpings kommun och våra invånare, säger kommunstyrelsens ordförande Annika Duán (S) till magazin24.se.

Upphandlingen vanns av företaget Unisport AB som utöver en ny isbana kommer att anlägga ett nytt kylrum och bygga ett ismaskins-garage. Beskedet innebär en helomvändning från kommunens beslut från 2016 om att inte satsa mer pengar på bandyplanen.

Stark utveckling i Bergslagen

– Det är bra att isen på "Krillan", som man kallar Kristinelunds sportfält, nu kommer tillbaka. Föreningens utveckling av verksamheten och satsning på barn och unga har säkert bidragit till att kommunen har beslutat att ersätta den gamla anläggningen, säger Lars Wennerholm, ansvarig för anläggningsfrågor på Svenska Bandyförbundet.

  – Att det kommer nya isanläggningar hos Köping, Västanfors och Grängesberg och upprustning av Heros isanläggning ger hopp om en stark utveckling av bandyn och skridskoåkningen i Bergslagen. Vi ser också hur viktigt det är med samverkan mellan föreningarna, kommunerna och Svenska Bandyförbundets anläggningskommitté för att säkerställa isytor. Svenska Bandyförbundet kommer i fortsättningen att hjälpa till att stötta föreningen i utvecklingen av bandy och skridskoåkning, avslutar Lars Wennerholm.

  När den nya isbanan kommer att stå färdig är inte helt klart. Förhoppningen är omkring september-oktober 2022, innan nästa bandysäsong drar igång.

  Läs hela artikeln i magazin24.se här

  Turnering- och eventkalender

  2022

  19 – 23 januari VM P21 i Finland (Sverige deltar ej)

  21 – 23 januari 4-nationersturnering Herrar i Nässjö (inställd)

  11 – 13 mars VM F17 i Lidköping

  18 – 19 mars SM-finaler i Junior- Dam- och Herrbandy i Uppsala

  23 – 27 mars VM Dam i Åby

  26 – 27 mars Distriktlagsturnering Stockholm

  1 – 3 april VM P19 i Katrineholm
  Om SM-finalerna 2022

  #älskabandy

  Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier.
  Facebook Instagram

  Sponsorer