Foto: Gert Holmér

Toppmöte direkt - så spelas Elitserien Dam 24/25

Om drygt fyra månader inleds Elitserien Dam och för 53:e gången i ordningen ska lagen slåss om SM-guldet. Nu står det klart hur spelschemat ser ut för grundserien 2024/25.

På många sätt blev Elitserien Dam jämnare och mer spännande än på länge förra säsongen, men på sista raden var Villa Lidköping BK återigen starkast och vann sitt fjärde raka SM-guld i ABB Arena Syd, Västerås, i mars. Nu stundar en ny säsong och då kan vi bland annat välkomna Hammarby Bandy tillbaka till finrummet på damsidan - sju år efter att de senast spelade i Elitserien.

När det nu står klart hur serien kommer att spelas kan vi konstatera att ”Bajen” inleder den nya sejouren med att ta emot Uppsala BoIS i premiären den 26 oktober. Detta bland annat samtidigt som två förväntade topplag, Sandvikens AIK och Villa Lidköping BK, gör upp i Göransson Arena.

– Förra säsongen var verkligen högintressant i Elitserien Dam och det märktes bland annat genom ett starkt intresse för tv-sändningarna på Bonniers plattformar. Det var första gången vi direktsände samtliga matcher i Elitserien Dam och redan efter en säsong kan vi konstatera en väldigt positiv inverkan på intresset för ligan. Vi ser fram emot att se den utveckligen fortsätta och även resultera i att ännu fler åskådare letar sig till våra arenor för att se världens bästa spelare göra upp på plats, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Se hela spelschemat för Elitserien Dam 2024/25 → här

Premiäromgången lördag 26 oktober:

Skirö AIK - IFK Rättvik, Hydro Arena, Vetlanda

Sandvikens AIK - Villa Lidköping BK, Göransson Arena, Sandviken

Hammarby IF - Uppsala BoIS, Zinkensdamms IP, Stockholm

Västerås SK - Mölndal Bandy, ABB Arena Syd, Västerås


Annandagsbandyn torsdag 26 december:

Uppsala BoIS - Hammarby IF, Recoverhallen, Uppsala

Sandvikens AIK - IFK Rättvik, Göransson Arena, Sandviken

Skirö AIK - Mölndal Bandy, Hydro Arena, Vetlanda

Västerås SK - Villa Lidköping BK, ABB Arena Syd, Västerås

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer