Foto: Esko Korhonen

Drömstart för Sverige i P17-VM i Finland

Det svenska P17-landslaget vann sina båda matcher under VMs inledande dag i finska Mikkeli. Premiärmatchen mot Norge slutade 4-3 och mot värdnationen Finland höll Sverige nollan och vann med 0-3.

P17-VM i Mikkeli, Finland, inleddes under fredagen och det svenska landslaget visade att de, som regerande världsmästare, inte blir en lätt match för de andra deltagande nationerna, Finland och Norge. Inledningsmatchen var till viss del präglad av premiärnerver och Norge bjöd på tufft motstånd men Sverige gick segrande ur mötet för att sedan ladda om inför kvällens match mot värdnationen Finland.

Förbundskapten Anders Torhall är mycket nöjd med första dagens insats i sin sammanfattning av matcherna.

- Två bra matcher, två bra juniormatcher. Det kanske är lite tufft att spela första matchen (mot Norge, red anm), Norge var redan inne i turneringen men vi gör det bra och vinner ganska rättvist även om det är väldigt tight på slutet. De är ett starkt lag. Sen så laddar vi om inför kvällen och gör en otroligt bra defensiv insats mot Finland och vinner med 3-0. Sen så är det ett otroligt bra lag också. De har två straffar i slutet. Benke (Theo Benkelius red anm.) räddar en och en går utanför och lite hörnor och så men även den vinner vi rättvist. Men det är jämna matcher på den här nivån. Tre bra lag i turneringen, säger Anders Torhall.

Skadad målvakt

I slutet på första halvlek i matchen mot Finland skadades Sveriges målvakt Noel Dalsmyr och fick lämna isen.

- Ja, jag gör en benparad och sträcker baksidan. Det är på ett frislag och jag tänker nej! Jag kände att det bara släppte i hela benet. Jag kopplade direkt för det har hänt mig förut och det är verkligen inte kul, säger Noel Dalsmyr.

Han ersattes av Theo Benkelius som spelat matchen mot Norge tidigare under dagen.

Se hela intervjun med Anders Torhall nedan:

Se intervju med Theo Benkelius nedan:

Matchfakta:

Sverige - Norge
4-3 (2-2)
Matchfakta → här

Finland - Sverige
0-3 (0-3)
Matchfakta → här

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer