Foto: Gert Holmér

Här är den slutgiltiga truppen till P17-VM i Finland 19-21 januari

P17-VM i Finland spelas den 19-21 januari. Sverige är regerande världsmästare och här är de 16 spelarna som ska försvara titeln.

– För spelarna är det de första landskamperna för alla och det är givetvis speciellt. Vår uppgift som ledare är att formera laget på bästa sätt och att få killarna att känna sig trygga och våga släppa loss de fantastiska bandykunskaper som de besitter. Vi ledare gör nu vårt andra P17-VM och känner oss därmed lite tryggare, även om det blir tuffare att åka till Finland och spela bandy utomhus och förväntad kyla jämfört med Ruddalens ishall förra året. Det ser det ut att bli temperaturer under 20 minus vilket gör att vi behöver förbereda oss extra med varma kläder och varm dryck till spelarna. Utöver det så ska vi se till så att alla får en fantastisk upplevelse och ett minne för livet, säger förbundskapten Anders Torhall.

– Av erfarenhet från förra året så vet vi att både Norge och Finland är väldigt starka på P17-nivå. De är vältränade och åker mycket skridskor. Under World Cup som avgjordes nyligen såg vi två duktiga norska lag och flera duktiga norska spelare i några av de svenska lagen. Vi vet att Norge är svårspelade och särskilt i matcher som går i 2 x 30 minuter som är fallet i gruppspelet i VM. Finland är också starka i den här årskullen och flera av de finska spelarna var med redan förra året på P17-VM i Göteborg och har skaffat sig erfarenhet. Jag tittade nyligen igenom finalen igen och är imponerad över deras skridskoåkning och deras fina skytte.

– Vi åker dock till Finland med stor tillförsikt. Vi har tagit ut en väldigt stark trupp som vi vet kommer att prestera väldigt bra bandy. Vi vill spela en fartfylld bandy som bygger på ett starkt försvarsspel där vi sedan kan gå på snabba omställningar där vi ska hota genom snabba bollsläpp och individuella prestationer. Detta ska vi variera genom att i perioder vara bollägare och vara trygga i det. Det kommer att krävas mycket av våra motståndare för att få hål på oss. Detta enda jag kan se som talar till vår nackdel är att matcherna spelas utomhus och att det förväntas bli sträng kyla. Alla våra killar spelar sina flesta matcher i bandyhallar i perfekta förhållanden och det kommer att bli en stor omställning för grabbarna, fortsätter Torhall.

– Jag är övertygad om att det kommer att bli en väldigt spännande turnering både få oss och för publiken. Vi siktar naturligtvis på att ta oss till final och den spelas i 2 x 45 minuter och det jag talar till vår fördel. Det blir lite mindre chansartat, avslutar Anders Torhall.

Truppen:

Förnamn Efternamn Klubb Moderklubb
Målvakter:
Rufus Ståhl Tellus Bandy Hammarby IF Bandy
Theo Benkelius Sandvikens AIK IK Sirius
Backar:
Adrian Persson Sandvikens AIK Sandvikens AIK
Rasmus Lundahl Edsbyns IF Helenelund IK
Isak Åkerblad Tellus Bandy GT/76
Halvor:
Vilgot Lindh Vetlanda BK Tranås BOIS
Måns Nyberg Villa Lidköping BK Villa Lidköping BK
Elias Sjölund Åby/Tjureda IF Åby/Tjureda IF
Mittfält/Forward:
Alex Gustavsson Vetlanda BK Vetlanda BK
Lukas Mattsson Åby/Tjureda IF Åby/Tjureda IF
Samuel Westerberg Sandvikens AIK Sandvikens AIK
Alfons Altersved Villa Lidköping BK Villa Lidköping BK
Gustav Mårtensson IK Sirius IK Sirius
Alfred Thunblad Falu BS Grycksbo IF/BK
Melvin Svensson Edsbyns IF Edsbyns IF
Ludvig Tejmark Vetlanda BK Vetlanda BK

Reserver på hemmaplan:

Kim Lindberg Edsbyns IF
Johan Lagesson IK Tellus
Felix Gunnarsson Åby/Tjureda IF
Noel Dalsmyr Nässjö IF



Ledarstab:
Anders Torhall Förbundskapten
Ove Axelsson Biträdande Förbundskapten
Peter Johannesson Materialare
Moa Bäcklund Team Manager
Therése Eriksson Kommunikationsansvarig, 08-699 63 59

P17-VMs officiella webbplats (extern)

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer