Foto: Privat / Gert Holmér

Från spelare till tävlingsadministratör: Fredrik Korén är ny på förbundskansliet

Med en bakgrund som spelare från Elitserien till division 2 har Fredrik Korén nu tagit sig an en ny roll inom bandyn. Som ny tävlingsadministratör på Svenska Bandyförbundet ser han fram emot att bidra till sportens fortsatta utveckling. Med sin breda erfarenhet och passion för bandy hoppas han kunna vara med och forma framtidens tävlingar och skapa goda förutsättningar för både spelare och föreningar över hela landet.

Fredrik Korén är 38 år gammal och bosatt i Vänersborg med sin fru och deras tre barn. Han har en passion för idrott och särskilt bandy. Under många år har han varit aktiv som spelare, och har erfarenhet från olika nivåer, allt från Elitserien till division 2. Denna gedigna bakgrund har gett honom ovärderliga insikter om sporten, både från ett spelar- och tävlingsperspektiv. I arbetslivet kommer han närmast som chef på ett internationellt logistikföretag.

När han inte är på bandyplanen tillbringar Fredrik gärna tid med sin familj eller följer andra sporter. Hans intresse för idrott genomsyrar mycket av hans fritid, och livet i Vänersborg ger honom en bra balans mellan familj och idrott.

Steget in i förbundsvärlden

Efter sina många år som spelare har Fredrik nu tagit steget in i en ny roll som tävlingsadministratör på Svenska bandyförbundets kansli. Att jobba med bandy var ett naturligt nästa steg för honom. Tjänsten ger honom möjligheten att inte bara vara nära sporten, utan också bidra till dess utveckling på ett övergripande plan.

– Jag trivs jättebra i min nya roll på förbundet. Det jag uppskattar mest är de kompetenta kollegorna och kontakten med alla runt om i landet som, precis som jag, brinner för bandyn. Här finns energi och drivkraft, och det gör varje dag stimulerande och inspirerande, säger Fredrik Korén.

    Som i alla nya jobb har det funnits utmaningar, särskilt när det gäller att komma in i en stor organisation med många delar att lära sig och förstå. Men Fredrik ser dessa utmaningar som en naturlig del av processen och något som stärker honom i det dagliga arbetet. Hans gedigna bakgrund inom bandyn, ger honom en stark förståelse för sportens dynamik och behov. Han tror att hans breda erfarenhet kan bidra till att förbättra svensk bandy på flera fronter. Hans mål är att se sporten fortsätta växa. Han är optimistisk inför bandyns framtid och ser en positiv utveckling inom sporten. Om fem till tio år hoppas han se en ännu starkare bandyverksamhet i Sverige, där sporten har vuxit i både kvalitet och intresse.

    Ett minne för livet

    Av alla upplevelser Fredrik Korén har haft inom bandyn är ett minne särskilt framträdande: när han var med och tog SM-guld med U19. Detta ögonblick, ett fantastiskt avslut på hans junior- och ungdomstid, symboliserar år av hårt arbete, samarbete och glädje, berättar han. För Fredrik är det ett av de mest minnesvärda ögonblicken i hans bandykarriär.

    Nu, med sitt arbete på Svenska bandyförbundet, ser han fram emot att fortsätta bidra till sportens utveckling och skapa nya bandyminnen – både för sig själv och för kommande generationer.

    Turnering- och eventkalender

    2024

    September
    14 september, Herrlandskamp Sverige -Finland, Bollnäs

    Oktober
    12-13 Oktober, Svenska Cupen finalhelg, Bollnäs
    19-20 Oktober, Allsvenska Supercupen finalspel, Stockholm
    25-27 Oktober, Allsvenska Cupen Dam, Karlstad

    2025

    Januari
    17-19 januari P17- och P19-VM, Sandviken

    Mars
    Bandyfinalerna, Västerås
    25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






    #älskabandy

    Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
    Facebook Instagram

    Sponsorer