Förändring av Elitserien Dam efter avhopp från Kareby IS och Spånga Bromsten BK

Efter beskeden att Kareby IS och Spånga Bromsten BK lägger ner sina respektive damelitserielag har nu Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté (TK) sammanträtt för att se över hur serien ska organiseras framöver.

Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté har under fredagen fört dialog och diskussion med Föreningen Svensk Elitbandy (FSE) om hur den högsta förbundsserien på damsidan ska organiseras inför kommande säsong.

– Vi känner med alla som drabbas av detta. Det är oerhört tråkiga besked från båda klubbarna och nu ska vi göra allt vi kan för att det ska bli så bra som möjligt utifrån de rådande förutsättningarna, säger Amanda Bäverhag, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

TK, i samråd med FSE, har under fredagen fastställt att processen ska se likadan ut som den gjorde när vakanserna skulle fyllas på herrsidan.

Enligt Svenska Bandyförbundets tävlingsbestämmelser ersätts en vakans genom att rangordna lagen i underliggande serie enligt seriemetoden, där kvalserie jämförs före grundserie.

Frågan går vidare

I detta fall har frågan gällande att ersätta de två vakanserna i Elitserien Dam först gått till Sunvära SK som tackade nej till platsen. Därigenom har frågan gått till samtliga lag i Bandyallsvenskan Dam om att ersätta vakanserna i Elitserien Dam enligt tävlingsbestämmelserna.

I händelse av att en eller båda vakanserna inte fylls av initialt tillfrågade lag så kommer TK fastställa hur processen ska fortlöpa.Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer