Anna-Karin Larsson Foto: Romus Ramström

Anna-Karin Larsson slutar som tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet - Amanda Bäverhag tar över

Svenska Bandyförbundets tävlingsansvarige Anna-Karin Larsson väljer att kliva av sin tjänst. Hon tillträdde i juli 2021 och har under sin tid på förbundet bland annat varit ansvarig för utvecklandet av seriesystemet, konceptet kring Svenska Cupens finalspel samt tagit en ledande roll på kansliet för digitalisering och samordning. Anna-Karin Larsson slutar i början av maj 2024 och hon efterträds av Amanda Bäverhag, tidigare tävlings- och domaradministratör.

När Anna-Karin Larsson tillträdde som tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet befann sig världen och svensk bandy mitt i Covid-19-pandemin. Första säsongen innebar ett stort antal matchflyttar samtidigt som övriga uppgifter, med frågor kring tillexempel Svenska Cupen, tävlingsbestämmelser, övergångar, licenser, säsongsplaner och Bandyfinalerna, skulle utföras.

- Jag är supernöjd att jag tog klivet att hoppa på den här resan, men efter tre intensiva år är det dags att lämna över stafettpinnen. Kraften har tagit slut och jag behöver gå vidare. Jag vill hoppas att jag gjort avtryck på förbundet genom mer struktur och digitalisering och mindre personberoende inom tävling, vilket varit ett av mina stora mål, säger Anna-Karin Larsson.

– Ett stort tack till er alla fantastiska, engagerade bandykollegor på kansliet och ute i landet, som jag träffat och arbetat med på olika sätt under dessa år. Till er vill jag inte säga hejdå, utan: - Vi ses på läktaren i vinter, för jag kommer fortsatt att älska bandy!

- Vi tackar Anna-Karin för allt hon har gjort för Svenska Bandyförbundet och för svensk bandy i stort. Anna-Karin har bidragit till en bättre struktur och gett våra föreningar fantastisk service under dessa år. Vi önskar Anna-Karin all lycka i framtiden! Säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

Amanda Bäverhag tar över stafettpinnen

Amanda Bäverhag, som jobbat som domar- och tävlingsadministratör på Svenska Bandyförbundet sedan augusti 2021, antar nu rollen som nytillträdd tävlingsansvarig. Amanda Bäverhag har en bandybakgrund både som spelare i Surte/Kareby och IFK Vänersborg och även som domare i Division 1, Womens World Cup samt matcher i F17-VM och Dam VM.

- Amanda är oerhört driven och kompetent, och det känns som det naturliga steget i hennes karriär på Svenska Bandyförbundet. Att hon nu tar över som tävlingsansvarig betyder också att vi inte behöver någon direkt startsträcka på tävlingsenheten, säger Pär Gustafsson.

- Jag vill börja med att önska Anna-Karin lycka till i framtiden och tacka för den tid vi har jobbat tillsammans. Hon har arbetat fram en bra grund för mig att utgå ifrån, både kring struktur och rutiner, säger Amanda Bäverhag.

– För egen del känns det spännande och roligt att få ta över som tävlingsansvarig och få en roll med mer ansvar. Till en början kommer jag framför allt att sätta mig in i vad rollen fullt ut innebär samtidigt som jag vill fortsätta och utöka min kontakt med alla våra fantastiska föreningar. Min tanke är att jag ska fortsätta driva det fina arbete Anna-Karin påbörjat, samtidigt som jag vill sätta min prägel på det kommande arbetet och utveckla vår fina sport framåt tillsammans med den som nu kommer att ta över min tidigare tjänst, avslutar Amanda Bäverhag.

Svenska Bandyförbundet och kollegorna på kansliet önskar Anna-Karin Larsson stort lycka till i framtiden och med nya utmaningar.

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer