Foto: Gert Holmér

VM-finalerna den 2 april sänds på prime time i SVT

Nu är det klart att SVT sänder både Dam- och herrfinalen under bandy-VM i Växjö/ Åby.

När det historiska världsmästerskapet i Växjö/Åby avgörs i slutet av mars och i början av april i år, kommer SVT att sända både dam- och herrfinalen. Finalerna spelas söndagen den 2 april och båda matcherna direktsänds i SVT 1 och på SVT Play.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med SVT och att de ser värdet i att bevaka och direktsända VM-finalerna. Detta är ju ett historiskt VM med båda Dam- och Herr-turnering samtidigt och dessutom med den unika möjligheten att sända två VM-finaler på samma dag, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

– Svenska Bandyförbundet och SVT överens om att bandy och jakten på guldmedaljerna har en given plats i TV och på folks skärmar. Nu får alla som vill möjligheten att se våra världsstjärnor i sitt absoluta esse, avslutar Pär Gustafsson.

– Vi vill alltid vara med och sända när de svenska landslagen jagar mästerskapsguld. Extra kul den här gången med både damernas och herrarnas final tillsammans, det kommer att bli en riktig bandyfest i SVT, säger SVT:s t f sportchef Max Bursell.

Sändningstider

Final dam: 12:50 - SVT1/SVT Play

Final herr: 16:20 - SVT1/SVT Play

Turnering- och eventkalender

2024

Januari

19-21 januari P17-VM, Mikkeli, Finland

19-21 januari P19-VM, Norge

19-21 januari 3-nationsturnering, herrar, Karlstad

26-28 januari U21 Dam - Nederländerna, Mölndal

Februari

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer