Villa Lidköping BK svenska mästare för U19-lag

Villa Lidköping BK är svenska mästare för U19-lag för tredje gången i rad. Detta efter att man finalbesegrat Edsbyns IF under lördagen.

Lördagens U19-final i Ruddalens Ishall var en repris på fjolårets och återigen skulle det visa sig vara Villa Lidköping BK som drog det längsta strået mot Edsbyns IF. I fjol krävdes förlängning för att skilja lagen åt, men den här gången kopplade västgötarna greppet redan när Tage Vallmar satte 2-1 i matchens 17:e minut.

– Jag tycker att efter 2-1-målet har vi ett lugn. Vi spelar med pondus och gör det vi säger. Därifrån bygger vi bara. Vi växer som, jag vet inte vad, säger Vallmar.

Samme Vallmar satte sedan även 3-1 bara minuter senare, men "Byn" bet sig kvar och Edvin Altbergs reducering strax innan pausvilan höll rejält liv i matchen. Det skulle dock visa sig inte räcka för hälsingarna. Två mål signerade Gustaf Nilson i den andra akten gjorde att Villa bibehöll ett litet, men stabilt grepp om pokalen och när nämnde Tage Vallmar fick fullborda sitt hattrick i den 91:a minuten så var saken biff.

– Det är en grym krigarinsats från vårt lag. Utan den inställningen vi har idag så vinner vi aldrig den här matchen, säger Vallmar.

– Vi börjar (säsongen reds. anm.) lite knackigt, tycker jag, men vi hänger med varandra tre, fyra gånger i veckan så vi växer för varje vecka. Det är grymt kul att se vad vi har åstadkommit med det här gänget.

Matchfakta: U19-final Edsbyns IF - Villa Lidköping BK
Mål:
1-0 7' Marius Åström (Edvin Altberg), 1-1 15' Albin Andersson, 1-2 17' Tage Vallmar, 1-3 22' Tage Vallmar (Gustaf Nilson), 2-3 45' Edvin Altberg (Johan Törnberg), 2-4 68' Gustaf Nilson (Ville Thornberg, hörna), 3-4 72' Gustav Karlsson (Arvid Rönnlund, hörna), 3-5 73' Gustaf Nilson, 3-6 Tage Vallmar (Alfred Malm).
Hörnor: EIF: 14 (1) VLBK: 5 (1)
Utvisningar: EIF: 5x10 min VLBK: 2x10 min
Publik: 536 personer, Ruddalens Ishall
Domare: Daniel Labe (HD), Viktor Grahn, Linus Rydell (AD), Gustaf Bortas (4:e)