Foto: Gert Holmér

Sverige obesegrade genom ungdoms-VM:s första speldag

VM för P17 och P19 inleddes under fredagen i Ruddalens ishall i Göteborg. Sveriges båda trupper gjorde gällande att man är ute efter mästerskapsguldet i båda åldersgrupperna. Norge stod för motståndet i Sveriges båda inledande matcher, vilka Sverige vann med 11–1 i P19-turneringen och 4–2 i P17-turneringen.

Under den inledande dagen tog Sverige kommandot i turneringen både för P17 och P19. P17 spelade turneringens första match där Norge besegrades med 4–2.

– Vi är kanske inte så nöjda med själva matchen, förutom resultatet, men det är skönt att vinna och komma in i turneringen, säger Anders Torhall, förbundskapten för P17-landslaget.

– Norge gör en jättebra insats och vi är lite stressade i spelet så vi har mycket att jobba på, men vi gör fyra riktigt bra mål och stundtals håller vi i bollen bra och spelar riktigt bra, men som sagt, emellanåt lite stressigt och då får Norge läge framåt tyvärr, avslutar Torhall.

  Under dagens andra svenska P17-match vann Sverige över Finland med 5-1.

  – Vi hade en väldigt fin defensiv och sen jobbar vi på och målen kommer därefter, vi vet ju hur skickliga vi är i offensiven så så länge vi håller defensiven så gör vi allting bra. Vi har väldigt bra lagmoral och vi känner oss väldigt taggade. Vi ska vinna det här, säger Ludwig Eriksson i P17-truppen.

  P19-landslaget inledde starkt genom vinst mot Norge med hela 11–1.

  – Vi gör en väldigt bra match. Sen blir det lite svårt att hålla fokus när det rinner iväg, men jag tycker att killarna gör jättemånga bra prestationer och bjuder på bra bandy. Vi har 2-0 efter två minuter och jag gillar att vi visar vad som gäller direkt, säger förbundskapten Jesper Larsson.

   Dagens andra match slutade även den med vinst för Sverige. Slutsiffrorna mot Finland blev 5-0.

   – Det känns som att vi börjar hitta varandra mer nu. Vi är nöjda med matchen och att vi börjar sätta i gång bollen snabbare, säger Gustav Doktare.

    Festlig invigning av den nya hallen

    Bandyhallen på Ruddalens idrottscenter är den senaste i raden av nybyggda bandyhallar att tas i bruk och invigdes också officiellt under VM:s första speldag. Omkring 1100 personer var på plats för att lyssna på invigningstal av lokala politiker, titta på en uppvisningsmatch i bandy samt ett mycket uppskattat skridsko-disco.

    Via → denna länk kommer du till den officiella VM-sidan där du hittar spelschema, biljettinformation, resultatlänk med mera.


    Turnering- och eventkalender

    2024

    Januari

    19-21 januari P17-VM, Mikkeli, Finland

    19-21 januari P19-VM, Norge

    19-21 januari 3-nationsturnering, herrar, Karlstad

    26-28 januari U21 Dam - Nederländerna, Mölndal

    Februari

    Mars

    15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

    21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

    22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm


    #älskabandy

    Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
    Facebook Instagram

    Sponsorer