Sverige avslutade gruppspelet med stil - nollade Finland

Efter att ha säkrat en plats i VM-finalen redan under fredagsförmiddagen avslutade det svenska damlandslaget gruppspelet under seneftermiddagen med att besegra Finland med 4-0.

Ett prickfritt gruppspel. Det lyckades det svenska damlandslaget fullborda under fredagens sena eftermiddag då de vann gruppavslutningen, som för tabellen var betydelselös, mot Finland med 4-0. Redan under förmiddagen blev det dock klart att Sverige är klara för VM-final på lördag och att Finland och USA kommer att göra upp om den andra finalplatsen under lördagen.

Svenskorna kunde spela avslappnat och utan att känna något större behov av att jaga mål framåt såg man istället till att antalet insläppta mål under hela gruppspelet stannade på noll.

– Jag tycker vi äger matchen. Vi var redan klara, så vi trycker inte på för att ösa in mål. Vi testade ganska mycket saker i andra halvlek och jag tycker att vi tar med oss en god känsla till söndagen (finalen reds. anm.), säger 18-åriga Karla Thuresson, som i fredagens första match även fick göra sitt första VM-mål framför ögonen på släkt och vänner. Karla har nämligen mästerskapsarrangerande Åby/Tjureda som moderklubb.

– Nej, men det är superkul såklart. Det kändes som att det lossnade lite. Jag behövde det för att släppa de missar jag hade gjort tidigare.

Vilka Sverige kommer att ställas mot i söndagens VM-final avgörs som sagt först under lördagen, men Thuresson har i alla fall bilden klar över motståndet efter gruppspelet.

– Det är klart att de är lite olika. USA har mycket det här hockeystuket. Det blir väldigt grötigt och speciellt i boxen blir det väldigt rörigt. Finland är lite mer skickligt i offensiven, men jag tror att vi kan göra det bra vilket motstånd vi än får. Det är bara att se hur matchen blir imorgon (lördag) och så får vi ta det därifrån, säger hon.

Matchfakta: Finland - Sverige (D)

Mål: 0-1 10’ Emma Ahlander (straff), 2-0 13’ Tilda Ström (Viktoria Karlsson, hörna), 0-3 30’ Ida Friman, 4-0 36’ Tilda Ström

Hörnor: FIN: 1 (0) SWE: 9 (1)

Utvisningar: FIN: 2x6 min SWE: -

Publik: 560 personer, Eriksson Arena, Åby

Domare: Steph Lynn Johnson (HD), Hannah Pettersson, Hanna Hansson (AD)

Läs mer om mästerskapet, se spelschema och köp biljetter på den officiella VM-hemsidan >>

Se hela intervjun med Karla Thuresson nedan:

Foto: Gert Holmér

Text & video: Martin Gustafsson

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2023

Augusti

September

Oktober

7–8 oktober, Svenska Cupen Ungdom, Nässjö, Sandviken och Edsbyn

14-15 oktober – Svenska Cupen finalspel – Dam och Herr, Sparbanken Arena Lidköping

21-22 oktober, Svenska Cupen Junior, finalspel i Sandviken

21-22 oktober, Supercupen, finalspel i Karlstad

November

December

2024

Januari

Februari
SM-finalerna 2023 Läs mer

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns även på LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer