Foto: Gert Holmér

Svenska Cupen dam ändrar gruppindelning – från seedning till geografisk indelning

Nu är det klart att gruppindelningen för Svenska Cupen Dam ändras. Tidigare har gruppspelet delats in via seedning, men efter att samtliga deltagande föreningar fick frågan om gruppindelningen var svaren enhälliga till förmån för geografiskt indelade grupper. En ändring som nu klubbats igenom av Svenska Bandyförbundets tävlingsenhet.

    – Det kändes självklart att ställa frågan till föreningarna om att följa samma gruppindelning som herrlagen och vi är inte särskilt förvånade att gensvaret var så tydligt för geografiskt indelade grupper, säger Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.
    – Det har visat sig att grupperna blir väldigt jämna, sett till hur lagen placerade sig i Elitserien under den gångna säsongen, och blir styrkemässigt likvärdiga som seedade grupper, säger Per Selin, ligachef för Elitserien.

De möts i gruppspelet

Grupp Norr:
IFK Rättvik
Sandvikens AIK
Uppsala BoIS
Västerås SK

Grupp Söder:
KS Bandy
Mölndal Bandy
Skirö AIK
Sunvära SK
Villa Lidköping BK

Den nya gruppindelningen gäller 2023 och nytt beslut inför 2024 fattas senare.

Så spelas Svenska Cupen Dam 2023

När gruppspelet är avslutat går de två bästa lagen i varje grupp vidare till slutspel helgen 14–15 oktober. Där spelas semifinaler och medaljmatcher. Nytt för i år är även att herrarnas och damernas cupslutspel kommer att avgöras parallellt i samma arena, vilket i år är Sparbanken Lidköping Arena i Lidköping med Villa Lidköping BK som arrangör.

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer