Svenska Bandyförbundet stärker den kommersiella satsningen – hon ska leda arbetet

Svenska Bandyförbundet förstärker satsningen på försäljning och kommersiell utveckling och anställer Anniela Forsell som VD för det nystartade bolaget Svensk Bandyutveckling AB. Forsell börjar sin anställning i mitten av augusti med placering på Svenska Bandyförbundets kansli i Vänersborg.

Anniela Forsell från Kungälv har tidigare arbetat i 14 år på Göteborg & Co, vilket är Göteborgs destinationsbolag. Där har hon arbetat med stora idrottsevenemang och många VM, EM, SM och världscuptävlingar inom en rad olika idrotter. Hon har många års erfarenhet av att samarbeta med både svenska och internationella förbund, värdstäder, sponsorer, arenor och idrottsföreningar.

Hennes uppdrag som VD för Svensk Bandyutveckling AB är att driva en kommersiell utveckling av förbundet och att leda större evenemang såsom SM-finalerna, kringarrangemang och eventuella framtida VM. Uppdraget handlar även om att tillsammans med förbundet utveckla och stärka bandyns varumärke. Hon rapporterar direkt till förbundsstyrelsen.

– Jag är tacksam över förtroendet att få leda Svensk Bandyutveckling AB. Genom mitt stora intresse för både idrottsevenemang och affärsutveckling ser jag verkligen fram emot att tillsammans med förbundet utveckla svensk bandy, säger Anniela Forsell.

– Jag tror på svensk bandy och är övertygad om att vi har en fantastisk potential i takt med att nya bandyhallar byggs, men kan samtidigt se att det finns mycket kvar att utveckla i jämförelse med andra lagidrotter. Här hoppas jag kunna bidra med lärdomar från hur de andra förbunden arbetar, avslutar Forsell.

  De senaste åren har Svenska Bandyförbundet saknat en anställd resurs som arbetat med försäljning och kommersiell utveckling av verksamheten. I en analys som förbundsstyrelsen har gjort har det blivit tydligt att avsaknaden av en kommersiell resurs varit den främsta orsaken till att intäkterna på försäljningssidan inte nått de mål som var satta. Under våren genomfördes en rekryteringsprocess som mynnade ut i flera starka slutkandidater där valet föll på Anniela Forsell.

  – Anniela är en väldigt engagerad person med ett enormt driv. Vi är väldigt glada över att få in henne för att vi ska kunna ta nästa steg i vår kommersiella utveckling, säger styrelseledamot John Johansson.

  – Min styrelsekollega John Andersson ledde rekryteringsprocessen av Anniela och han har gjort ett fantastiskt jobb. Med denna rekrytering finns det mycket goda förutsättningar att utveckla Svenska Bandyförbundets egna arrangemang och stärka bandysporten som varumärke, avslutar John Johansson.

   Turnering- och eventkalender

   2023

   Augusti

   September

   Oktober

   7–8 oktober, Svenska Cupen Ungdom, Nässjö, Sandviken och Edsbyn

   14-15 oktober – Svenska Cupen finalspel – Dam och Herr, Sparbanken Arena Lidköping

   21-22 oktober, Svenska Cupen Junior, finalspel i Sandviken

   21-22 oktober, Supercupen, finalspel i Karlstad

   November

   December

   2024

   Januari

   Februari
   SM-finalerna 2023 Läs mer

   #älskabandy

   Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns även på LinkedIn och TikTok.
   Facebook Instagram

   Sponsorer