Svenska Bandyförbundet i samarbete med Bandygrytan kring matchrapportering

Svenska Bandyförbundet och Bandygrytan har inlett ett samarbete kring matchrapportering och statistik. Det betyder att du som följer bandymatcher runt om i landet fortsatt, på ett enkelt sätt, kan följa matchrapporteringen både via svenskbandy.se, Profixio och Bandygrytan.

– Svenska Bandyförbundet vill att alla ska kunna ta del av bandy på ett så bra sätt som möjligt. Och ett sätt att tillgodose detta är att samarbeta med Bandygrytan som tillhandahåller en användarvänlig tjänst och som vi vet att många uppskattar, säger Carl Malm, projektledare på Svenska Bandyförbundet.

– Beroende på om man är supporter, ledare, domare eller föreningsadministratör så har man olika behov och vi hoppas nu att man ska kunna ta del av informationen på den plattform som passar, fortsätter Carl Malm.

Utveckling av tävlingssystem

    Under säsongen 2021/2022 gjordes en förstudie, där slutsatsen blev att Svenska Bandyförbundet behövde vidareutveckla och uppdatera nuvarande tävlingssystem för att uppfylla de krav som ställs.

    Arbetet med att uppdatera det redan befintliga systemet Profixio, som Svenska Bandyförbundet sedan en längre tid använt, samt implementera nya funktioner, har gjorts löpande sedan projektstarten hösten 2023. Förutom ett modernare gränssnitt och utökade funktioner för bland annat serieläggning och domartillsättning så har systemet nu en fullt integrerad matchrapporteringsmodul med koppling till spelarlicenserna.

    Profixio är idag leverantör till åtta svenska idrottsförbund. Senast tillkomna är basket och handboll som båda har valt att lägga en stor del av sin tävlingsadministration på Profixios plattform.

    – Bandygrytans mål har hela tiden varit att göra bandyn mer lättillgängligt för att på så sätt få fler att följa sporten. I och med detta samarbete ges vi möjligheten att fortsätta arbetet ytterligare två säsonger vilket är roligt för oss och förhoppningsvis uppskattat av bandysverige, säger Fredrik Falk på Bandygrytan.

      Bandygrytan hittar du på bandygrytan.se eller som App.

      Turnering- och eventkalender

      2024

      Mars

      15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

      21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

      22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

      2025

      Mars

      25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






      #älskabandy

      Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
      Facebook Instagram

      Sponsorer