SBF:s styrelse för verksamhetsåret 2023/24. Fr.v. Mikael Hillström, John Andersson, John Johansson, Gisela Stockhaus, Annika Jansson, Hans Elis Johansson, Ellinor Persson. Saknas: Johan Falk, Henrik Nilsson. Foto: Martin Gustafsson

Stockhaus omvald - så var förbundsmötet 2023

Under lördagen höll Svenska Bandyförbundet förbundsmöte på Scandic Uplandia i Uppsala. Ett möte som slutade i förnyat förtroende för ordförande Gisela Stockhaus.

Trots en varm sommardag så bjöd lördagen på mangrann uppslutning på Scandic Uplandia när Svenska Bandyförbundet bjöd in till förbundsmöte. Ett möte som, i sedvanlig ordning, handlade om att avsluta ett verksamhetsår och påbörja ett nytt.

Ett stort fokus i diskussionerna under mötet var förbundets ekonomi, till följd av det redovisade underskottet på cirka 4,8 miljoner för verksamhetsåret 2022/23. Dessa gick dock väldigt sakligt och korrekt till väga under ledning av mötesordförande Håkan Leeman och när det väl kom till beslut i olika frågor var enigheten allt som oftast stor.

– Det blev ett ganska långt årsmöte med stort engagemang och mycket frågor. Jag tycker också att det fanns läge för att ställa mycket frågor idag med tanke på hur ekonomin ser ut, säger Gisela Stockhaus, ordförande i Svenska Bandyförbundet.

– Det har varit ett ganska tufft år där vi har haft högt tryck på oss att vi behöver ha verksamhet. Sverige har behövt ta taktpinnen [internationellt], det är krig i världen och vi har haft en pandemi. Man kan säga såhär att vissa saker som vi trodde skulle gå vår väg har inte gjort det, men vi valde ändå att hålla igång aktiviteterna i svensk bandy.

Vägen framåt och uppåt innehåller, av förklarliga skäl, mycket hårt arbete, men styrelsen fick i alla fall en bra grund att börja från då deras förslag till såväl verksamhetsplan som budget fick medlemmarnas fulla stöd.

– Nu har vi ett tungt jobb framför oss. Vi har presenterat en budget som gör att vi kommer att vrida och vända. Det finns några osäkerhetsfaktorer i det, men vi har också ett beslut på att vi kommer ligga mycket närmare och revidera beslut om så krävs. Vi har även en åtgärdslista med 17 punkter som vi kommer beta av och jobba med, så det kommer vara hårt jobb framåt, säger Gisela Stockhaus.

När det kom till val av styrelse till verksamhetsåret 2023/24 så fick Gisela Stockhaus ett enhälligt mötes förtroende att fortsätta som ordförande. Dessutom fick även ledamöterna John Johansson, Linköping, och Mikael Hillström, Åsa, förnyat förtroende. Nyval gjordes på ledamöterna Ellinor Persson, Söråker, Johan Falk, Åsa, och Henrik Nilsson, Karlstad till följd av att Tiina Vesala, Kalix, Anne Holopainen, Trollhättan och Oscar Chröisty, Stockholm inte stod till förfogande för omval.

Svenska Bandyförbundets styrelse 2023/24:

Gisela Stockhaus, Västerås, ordförande, omval 1 år
John Andersson, Göteborg, ledamot, 1 år kvar på mandatet
Hans Elis Johansson, Stockholm, ledamot, 1 år kvar på mandatet
Annika Jansson, Stockholm, ledamot, 1 år kvar på mandatet
John Johansson, Linköping, ledamot, omval 2 år
Mikael Hillström, Åsa, ledamot, omval 2 år
Ellinor Persson, Söråker, ledamot, nyval 2 år
Johan Falk, Åsa, ledamot, nyval 2 år
Henrik Nilsson, Karlstad, ledamot, nyval 1 år

Se hela intervjun med Gisela Stockhaus i spelaren nedan:

Foto, video och text: Martin Gustafsson

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer