Foto: Romus Ramström

Hedell med första landslagsmålet i ny klar svensk VM-seger

Det svenska herrlandslaget går obesegrade genom gruppspelet i hemma-VM i Åby/Växjö. Detta efter att under lördagen ha besegrat Kazakstan med 12-0.

Redan i och med poängen i fredagens möte med Finland var det svenska herrlandslaget klara för VM-final på hemmaplan i Åby/Växjö, men först under den sena lördagseftermiddagen skulle gruppspelet avslutas och det med en match mot Kazakstan. En match som till viss del präglades av att inget av lagen hade någonting reellt att spela för och av att det säkerligen fanns intresse av att spara kraft till söndagens medaljmatcher.

Svenskarna fick dock en strålande start i och med lagkapten Martin Karlssons ledningsmål redan i den andra matchminuten och efter bekväma 4-0 i halvtid kunde de blågula tillslut vinna med hela 12-0. Ett av målen signerades den 22-årige Edsbyn-anfallaren Ted Hedell, som därmed gjorde sitt första mål för A-landslaget.

– Det är (Viktor, reds. anm.) Spångberg som kommer ute på vänsterkanten och spelar in den. Den rullade in rätt så långsamt, men det var kul att få göra det. Jag hade något läge till senare, men det var kul att den rullade in, säger Hedell och fortsätter om matchen i stort.

– Det var en klart godkänd insats, absolut. Vi lyfte lite saker innan, som vi ville träna på till imorgon (VM-finalen), och vi gör det bra. Det var skönt att få sig en genomkörare innan imorgon, så det känns bra.

För Kazakstan väntar nu bronsmatch under söndagen, klockan 10.15, mot Norge och efter det väntar dubbla VM-finaler mellan Sverige och Finland. Damerna är först ut klockan 13.00 och därefter startar herrarnas final klockan 16.30 i Eriksson Arena. En chans för de svenska herrarna att säkra ett 13:e VM-guld genom tiderna mot ett Finland som jagar sitt andra.

– Det ska bli häftigt. Kul att vi har spelat oss till den här möjligheten. Det ska bli inspirerande och roligt. Finland har visat att de kan utmana oss väldigt bra, så det blir nog en spännande och tuff match, säger Ted Hedell inför sin första VM-final i seniorsammanhang.

Båda söndagens VM-finaler direktsänds i SVT 1 och på SVT Play med start klockan 12.50 >>

Vill du vara på plats i Eriksson Arena och heja fram de svenska landslagen till dubbla VM-guld? Köp biljetter och se mycket annat om mästerskapet på den officiella VM-hemsidan >>

Se hela intervjun med Ted Hedell nedan:

Foto: Romus Ramström

Text & video: Martin Gustafsson

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer