Makalös dramatik i U17-semifinalerna - "Helt magiskt"

U17-semifinalerna i Ruddalens Ishall under lördagen bjöd på sällan skådad dramatik och tillslut stod Villa Lidköping BK och IK Tellus som klara för final.

Junior- och ungdomsfinalerna i Ruddalens Ishall gick under lördagen in på sin andra dag och först ut var semifinalerna i U17 Nationell. Grundserievinnande Villa Lidköping ställdes mot tabellfyran Vetlanda BK i den första matchen, men det var smålänningarna som rivstartade.

Redan efter dryga 20 minuter hade de gulsvarta spelat till sig en 5-0-ledning och en hel del av publiken började säkerligen fundera på om matchen redan var avgjord. En känsla som inte direkt blev svagare när VBK tillslut hade med sig en 7-2-ledning in i paus.

– Vi har varit lite halvdana i första halvlek i de senaste matcherna, tycker jag. Även i kvartsfinalerna var vi lite sämre i första halvlek, men vi vet att vi är otroligt starka i andra. Vi gick bara ut och körde i andra, säger Villas Alfred Malm.

Ja, för körde är verkligen vad västgötarna gjorde och utdelningen kom allt eftersom. Reduceringarna avlöste varandra och i den 79:e minuten var Villa tillslut ikapp. Då hade Vetlanda dessutom hunnit drabbas av ett rött kort, men dramat var inte över där.

Vetlanda hittade kraft och tog ledningen på nytt i och med Anton Gustafssons 8-7-mål, men det här skulle visa sig vara Villas dag. Ludvig Åhman kvitterade i den 85:e minuten och när klockan tillslut hade tickat över 96 spelade så kunde Alfred Malm avgöra en helt vanvettigt spännande match. En match som tillslut slutade 10-8 till Villa Lidköping.

– Jag får en pass ut och får väl en lite halvdan träff som bara seglar in i det bortre hörnet där nere. Känslan är helt magisk. Jag kan inte beskriva den, säger matchhjälten Malm.

Se hela intervjun med Alfred Malm nedan:

I den andra semifinalen ställdes tabelltvåan IK Tellus mot trean Sandvikens AIK och efter att gästrikarna vunnit båda lagens möten under grundserien med knapp marginal så var det den här gången Tellus tur att öppna bäst.

Stockholmarna gick upp i en 2-0-ledning under matchens första halvtimme innan SAIK kunde reducera och därmed ha närkontakt in i pausvilan. Dessutom fick gästrikarna en drömstart på den andra halvleken i och med Samuel Westerbergs kvitteringsmål.

Lagen fortsatte följas åt. 2-2 blev 3-3 och först med drygt sex minuter kvar av ordinarie tid kunde matchen få sin hjälte. Detta då Tellus Vilgot Müller klev fram till straffpunkten och dundrade upp matchvinnande 4-3 i nättaket. Ett mål som innebär att det blir final mellan Villa Lidköping och Tellus under söndagen.

– Det blev en spännande match. Det kunde ha gått åt båda håll, så det var skönt att få dra det längre strået idag, säger Müller och konstaterar vidare att han tror på en liknande matchbild i finalen.

– Det kommer bli sjukt kul. Hoppas att Abbe (Örengård reds. anm.) kommer tillbaka så att vi kan spela med fullt manskap så ska det bli en jäkla match. Det kommer nog bli ganska flängigt. Ganska likt den här, tror jag. Det är två lag som vill göra mål och har offensiva spelare som vill göra genombrott, så jag tror att det blir jäkligt roligt.

Finalen spelas klockan 11.00 under söndagen.

Se hela intervjun med Vilgot Müller nedan:

Foto: Gert Holmér

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2023

Oktober

7–8 oktober, Svenska Cupen Ungdom, Nässjö, Sandviken och Edsbyn

14-15 oktober – Svenska Cupen finalspel – Dam och Herr, Sparbanken Arena Lidköping

21-22 oktober, Svenska Cupen Junior, finalspel i Sandviken

21-22 oktober, Supercupen, finalspel i Karlstad

November

December


2024

Januari

19-21 januari P17-VM, Mikkeli, Finland

19-21 januari P19-VM, Norge

26-28 januari U21 Dam - Nederländerna, Mölndal

Februari

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås


SM-finalerna 2023 Läs mer

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns även på LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer