Heta derbymatcher inleder Svenska Cupen Herr 2023

Svenska Cupen Herr går in i sitt nya format och nu står det klart hur gruppspelet kommer att spelas under perioden slutet av augusti till början av oktober 2023.

Tidigare under våren blev det klart att Svenska Cupen Herr får ett nytt format där samtliga 14 elitserieklubbar nu deltar. Lagen gör upp om fyra platser i finalspelet i två sjulagsgrupper där topp två i respektive grupp avancerar till slutspelet i Sparbanken Lidköping Arena 14–15 oktober.

Efter att lagen, geografiskt, delades in i de två grupperna har klubbarna själva nu planerat in gruppspelsmatcherna, vilket resulterat i en högintressant och fullspäckad bandyhöst.

– Upplägget med att klubbarna själva får planera in sina gruppspelsmatcher har vi tidigare haft i flera år bland annat i samband med Svenska Cupen Dam. Precis som där upplever vi att arbetet har fungerat väldigt smidigt. Parterna har varit lösningsorienterade och arbetat med stor hänsyn till vilka arenor som har is och vilka matchdagar som fungerar bäst, säger Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

De första gruppspelsmatcherna spelas redan fredagen den 25 augusti då det heta hälsingederbyt mellan Edsbyn och Bollnäs avgörs i Svenska Fönster Arena i Edsbyn. Samtidigt ställs Frillesås mot Hammarby i Kronfågel Arena i Katrineholm. Redan dagen därpå är det dessutom dags för västgötaderby mellan IFK Vänersborg och Gripen Trollhättan i Arena Vänersborg.

– Det ska bli väldigt intressant att följa cupen med det här nya upplägget. Hela hösten kommer vara fullspäckad med väldigt intressanta bandymatcher och förhoppningsvis kommer det även att höja publiktillströmningen till våra arenor under försäsongen, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Se hela spelschemat för Svenska Cupen Herr 2023 här

Gruppindelning Svenska Cupen Herr 2023:

Norr:

Bollnäs GIF

Broberg/Söderhamn Bandy

Edsbyns IF

IFK Rättvik Bandy

IK Sirius Bandy

Sandvikens AIK

Västerås SK

Söder:

Frillesås BK

Gripen Trollhättan BK

Hammarby IF

IFK Motala Bandy

IFK Vänersborg

Vetlanda BK

Villa Lidköping BK

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer